Брат и помощник нардепа “Юзика” наладили коррупционную схему по продаже щебня

Брат и помощник нардепа “Юзика” наладили коррупционную схему по продаже щебня
13306 ПЕРЕГЛЯДІВ

Брат народного депутата Юрія Корявченкова має в Полтавській області у Горішніх плавнях цілу імперію з видобування щебеню. І як тільки "Юзік" став депутатом, бізнес брата пішов угору. При чому у відкритих джерелах цієї інформації - немає.

Про це йдеться в новому сюжеті WatchDogs. Розслідування.

У зеленій владі і про своїх не забувають. Поміж турків та одеситів на ремонті доріг добряче заробляють безпосередньо кварталівці. Та ще й роблять це таким чином, що у відкритих джерелах їх неможливо знайти. Немає і все. Але є підтвердження хто, як і коли отримував наші гроші під покровом проекту “Велике будівництво”.

І вже точно, жодна економічна криза не вплине на піклування про дорогих друзів. Особливо, коли вони з кварталу, особливо, коли вони пробились в народні депутати. Ой, у "слуги народу". А схема працює дуже просто. Спочатку вони входять до транспортного комітету Верховної ради, а потім починають використовувати своє службове становище у своїх же приватних інтересах

Це - Юзік з кварталу. Він же Юрій Корявченков - народний депутат України. Декларацію "слуга" ще не подав. Але! Офіційно - у нього один закритий ФОП на концертну діяльність, одна квартира у Кривому Розі, записана на дружину, одна земельна ділянка в столичному передмісті теж у дружини, прописка на столичній Дніпровській набережній, і посада в транспортному комітеті Верховної ради. В Принципі, не багато. Та й бізнесу жодного офіційно Юзік не веде.

Але своє призначення у транспортний комітет, Юрій Корявченков відпрацьовує на 100%. А подекуди навіть більше. Ексміністр інфраструктури, Володимир Омелян уважно відслідковує процеси в транспортній галузі. 

Це стосується і неодноразових заяв членів транспортного комітету, заяв, які виходять за рамки законодавчої роботи, а прямо втручаються в виробничу діяльність підприємств - 2:20

От власне про підприємства і поговоримо. У нардепа Юзіка є двоюрідний брат Сергій Корявченков, у якого в Полтавській області у Горішніх плавнях є ціла імперія з видобування щебеню. І як тільки юзік став депутатом, бізнес брата пішов угору. При чому у відкритих джерелах цієї інформації - немає.

Зручно, правда? Ми вже знаємо, що тендери на “велике будівництво” здебільшого освоїли 2 потужні гравці - з Одеси та Туреччини, але в жодних тендерних документах ви не побачите, хто є постачальником матеріалів чи інших послуг - це внутрішня документація. Але у нас є ці розрахунки і ми зараз вам про все розкажемо. 

Ми уважно вивчили документи, які отримали з наших джерел. І побачили цікаву закономірність. Один з найдорожчих щебенів для "Онур Таахуут" поставляє ТОВ "Брекстон". Засновник фірми Сергій Доровський, родом з кривого рогу і давній бізнес-партнер Сергія Корявченкова – двоюрідного брата нардепа Юзіка.

За нашими даними ТОВка “Брекстон” поставила для Турецької компанії “Онур Тааххут” за 2019 рік щебеню на 25 мільйонів гривень, вартістю в середньому 400 гривень за тонну. І це найдорожчий щебінь, який “Онур” купував у 2019-му.

Для порівняння, той же щебінь “Онур” закуповував по 150 гривень за тонну у ТОВки "Мало-Кохнівський кар'єр".

Тобто на тих самих об’ємах 19-го, якби “Онур” закуповував щебінь за нижчою ціною, міг би зекономити майже 15 мільйонів гривень. Але… не захотів

КЗК: В цих же документах ми знайшли і Товку “Кар-гіл”. Власник компанії - Роман Варваров. Звичайний хлопець з Кривого Рогу, що просто вирішив 2 роки тому заснувати фірму в Горішніх плавнях. І який ну зовсім випадково...насправді, ні! Виявився помічником Юрія Корявченкова у верховній раді. Не повірите - на громадських засадах. Звісно, безкоштовно допомагати депутату дуже просто, якщо є можливість підживитись з держбюджету.

 А тепер дивіться - товка, що за кведами займається неспеціалізованою оптовою торгівлею і не має у власності жодного транспортного засобу, за документами якимось дивним чином надавала автомобільні послуги для “Онуру”. І лише за 19 рік таких послуг Онуру знадобилось аж на понад 84 мільйони гривень

Але і це ще не все. Ця ж Товка, яка жодного відношення не має і до видобування каміння, спромоглася продати компанії-побратиму Онуру - Онур Таахут ще на 4 мільйони гривень щебеню. Про шалений успіх депутатського посіпаки Романа Варварова, ми вирішили запитати його особисто

Ми бачимо такого актора Юзіка , який є власником гранітних кар’єрів у Україні. І за моїми даними і те, що ми бачимо в пресі - він активно нав’язує свої послуги підрядним компаніям, які виграють тендери Укравтодору, щоб вони закуповували цей щебінь у нього.

А поки Юзік хоч якось маскує свою діяльність, розділяючи кошти між родичами і помічниками, інший слуга народу з того ж транспортного комітету вирішив взагалі не напружуватись. Це - мажоритарник Ігор Негулевський з Миколаївщини. 

Це той, якому ми вже присвятили розслідуванняя? Він же ще рік тому у своїй передвиборчій кампанії так жорстко хотів розібратись з ремонтниками доріг. Що й не зчувся як сам опинився серед тих, хто ці дороги вдає, що ремонтує. І від ямкового ремонту, який пропонувала його компанія “”, отримавши мандат, одразу перескочив до мільйонних тендерів.

Ну, це якраз та сама історія, коли квартал висміював відкатані схеми, а раптом опинившись при владі не вигадав нічого нового сам став їх освоювати. Питання тепер інше - хто останнім буде сміятися?

От справедливості заради. Тему дорожних ремонтів ми відслідковуємо тривадий час. Оце зявлене і пропіарене велике будівництво почалося не з приходом Зеленої команди. Дорожні фонди збільшувалися останні кілька років, і чималий фронт робіт вже був виконаний ще до виборів. Але зараз для чинної влади просто ідеальний момент спіймати одразу двох зайців - пропіаритись на ремонтах і заодно заробити. Зе-джекпот! 

Теги: Юзик,Юрий Корявченко,Верховная Рада,ООО “Брэкстон”,Сергей Корявченков,Сергей Доровский, Роман Варваров,Владимир Омелян
Автор: sxemycom