Monobank припиняє співпрацю з банком Тігіпка

Monobank припиняє співпрацю з банком Тігіпка
22803 ПЕРЕГЛЯДІВ

Проєкт Monobank (на базі Універсал Банку) повідомив про припинення співпраці з ТАСкомбанком, який належить Сергію Тігіпку.

Про це розповів співзасновник фінтеху Олег Гороховський в інтерв’ю «Мінфіну».

«Ми прийняли рішення з 1 червня відмовитися від співпраці з цим партнером. У нас залишаться каси Універсал Банку, А-Банку та мережі iBox, а з Таскомбанком більше працювати не будемо. Я приношу вибачення всім клієнтам, які не отримали очікуваний рівень сервісу», - заявив Гороховський.

Видання пояснює, що отримало відгук від клієнта Monobank про складнощі зі зняттям готівки з депозиту в ТАСкомбанку, який обмежив видачу сумою в 150 тис. грн.

«Виходить, що гроші переглянеш скільки хочеш через касу ТАСкомбанк (поповнення для monobank), а як прийшов час забирати депозит (через банк-партнер) - так у нас є внутрішнє розпорядження, яке обмежує видачу готівкових коштів понад 150 тис. грн», - поскаржився автор відгуку.

Згідно з новим законом про фінмоніторинг, який набув чинності 28 квітня, поріг фінансових операцій, що підлягають контролю, збільшено з 150 до 400 тис. грн.

ТАСкомбанк, який належить Сергію Тігіпко, отримав понад 450 млн грн прибутку в 2019 році. Банк увійшов у трійку лідерів по прибутковості серед приватних фінустанов. Посідає 17 місце в ренкінгу НБУ за розміром активів.

Теги: ТАСкомбанк,Тигипко,Сергей Тигипко ,Monobank
Автор: Prioritet