Ґвалтівниками жінки у відділенні поліції на Київщині виявилися начальник та опер Кагарлицького СКП

Ґвалтівниками жінки у відділенні поліції на Київщині виявилися начальник та опер Кагарлицького СКП
31086 ПЕРЕГЛЯДІВ

Затриманими за підозрою у побитті та зґвалтуванні жінки, а також застосуванні фізичного насильства до чоловіка в приміщенні відділення Національної поліції України виявилися 29-річний оперуповноважений Сергій Сулима та 35-річний начальник сектору кримінальної поліції Кагарлицького ВП Обухівського відділу Микола Кузів.

Про це повідомляє поінформоване джерело Dетектив-Info.

(Микола Кузів)

(Сергій Сулима)

Зранку понеділка 25 травня 2020 року Міністерство внутрішніх справ повідомило про затримання та звільнення двох "копів", яких підозрюють у скоєнні злочину.

Окрім того в МВС наголосили про ухвалене головою Нацполіції Ігорем Клименком рішення про відстороннення від виконання службових обов’язків керівництва відділу, а також розформування підрозділу і переатестацію всього особового складу Кагарлицького ВП.

"Вчора у поліцію надійшло повідомлення про те, що у місцеву лікарню звернулася жінка, 1994 року народження, з повідомленням про побиття та зґвалтування. З її слів, до цих правопорушень причетні співробітники поліції, - деталізували обставини надзвичайної ситуації на Богомольця. - Вказане повідомлення відразу почали відпрацьовувати співробітники Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України. Першочергова перевірка підтвердила причетність поліцейських до побиття та зґвалтування жінки, яку напередодні доставляли у відділ поліції для надання пояснень з приводу крадіжок майна".

У свою чергу в Державному бюро розслідувань, куди було скеровано справу для подальшого розслідування, повідомило шокуючі подробиці злочинів "перевертнів у погонах".

Згідно із ними, в ніч з 23 на 24 травня 2020 року оперуповноважений Кагарлицького відділення поліції у своєму службовому кабінеті застосував тортури до жінки, яку викликали туди для надання пояснень з приводу крадіжок майна. Зокрема, "коп" вдягав на голову жертви протигаз, застосовував кайданки та здійснював постріли з табельної зброї над головою. А після цього - кілька разів зґвалтував потерпілу.

В ДБР підкреслили, що окрім жінки правоохоронці також знущалися ще з однієї особи. Вони застосували фізичну силу відносно чоловіка, який у цей час перебував у приміщенні відділення поліції. "Погрожуючи потерпілому зґвалтуванням, його ставили на коліна, били по голові дубинками, надягали протигаз та стріляли із пістолета табельної зброї над головою. У результаті вказаних дій потерпілий отримав переломи ребер та носу", - резюмують список "звитяг" полісменів.

Відомо, що наразі готується повідомлення про підозру затриманим поліцейським за фактами зґвалтування (ч.1 ст.152 КК України), катування (ст.127 КК України) та перевищення службових повноважень, що супроводжувалося насильством (ч.2 ст.365 КК України).

Про затриманого Миколу Кузіва відомо, що капітан поліції є уродженцем Західної України, в нього є дружина та двоє синів. На Київщину поліцейський перевівся після служби на Донбасі, куди він подався після початку військового конфлікту.

На сторінці поліції Маріуполя, де він раніше обіймав посаду начальника СКП Лівобережного ВП ЦВП ГУНП в Донецькій області, Кузіву присвячений один з матеріалів. У ньому розповідається про звитяги достойника, мовляв "вдягнути поліцейський кітель чоловік мріяв ще з дитинства, а в 9 класі він вже твердо вирішив пов’язати своє майбутнє зі служінням Батьківщині".

antikor

Теги: Сулима Сергей,Державне бюро розслідувань,ДБР,Сергій Сулима,Міністерство внутрішніх справ,Микола Кузів,МВС,Кузив Николай,зґвалтування,насильство,насилие,изнасилование
Автор: wikibazacom