ШОК і ЦИНІЗМ: Незаконні приватні морги Вадима Малиновського, власника ТОВ «Похоронний дім «Пам’ять»

ШОК і ЦИНІЗМ: Незаконні приватні морги Вадима Малиновського, власника ТОВ «Похоронний дім «Пам’ять»
107175 ПЕРЕГЛЯДІВ

В житті кожного з нас, нажаль, бувають гіркі часи, а втрата близької людини – це найважче що з нами стається. Та для когось наше горе – це ніщо інше, як банальний спосіб збагачення. Саме таку ціль переслідує ТОВ «Похоронний дім «Пам’ять», власником якого є Малиновський Вадим Євгенович. Ні, ми не маємо нічого проти похоронних фірм! Більше того – вважаємо, що вони є необхідною складовою в суспільстві, але звісно – тільки якщо в процесі своєї діяльності вони діють в рамках чинного Законодавства України. Якщо ж, крім пропонованих космічних цін, є ще й грубі порушення, навіть кримінальні, то це ні що інше як – протиправна, протизаконна жага до особистого збагачення на невимовному людському горі – втраті рідних нам людей.

Саме такий, протизаконний бізнес на людському горі вже не перший рік веде Вадим Малиновський. Адже діяльність його ТОВ «Похоронний дім «Пам’ять» несе в собі не тільки цинічне «обдирання до нитки» вбитих горем людей, а й грубі порушення Законів України. Та й це ще не все, адже попри все вище сказане – він ще й нагло намагається одурювати українську владу, зокрема Київського Мера Віталія Кличко. Люди, які в житті пересікались із Малиновським часто акцентують увагу на те що всі справи він вирішує корупційним шляхом, що в нього і в прокуратурі «свої» люди, і ряд правоохоронців «зацікавлений» щоб його протиправна діяльність процвітала. Думаємо, що Віталій Володимирович і його юристи розберуться в нахабстві Малиновського, адже одурювати Мера – це повне довершення цинізму цієї персони що збагачується на сльозах і горі українців. Тепер від слів перейдемо до фактів, які ми здобули під час журналістського розслідування, згідно якого – будуть подані заяви у правоохоронні органи!

І так, почнемо з того, що у нашому розпорядженні опинився лист датований квітнем цього року, де ТОВ Похоронний дім «Пам’ять» за підписом директора Сірика С.І., звернулось до Голови Київської міської державної адміністрації, міського голови Києва Віталія Володимировича Кличко. В листі Сірик С.І. повідомляє, що ТОВ Похоронний дім «Пам’ять» працює та надає послуги у сфері ЖКГ, а саме – збереження, підготовка тіл до поховання та організація поховання тіл померлих. На перший погляд нічого особливого, та це лише на перший погляд. Адже у зазначеному листі Сірик офіційно повідомляє органи державної влади та органи місцевого самоврядування про те, що воно є єдиним  «закладом», який має сертифіковані в Україні холодильні камери для зберігання тіл померлих. Інші ж заклади охорони здоров’я, як вказується у листі, не мають відповідних умов для зберігання тіл померлих. От тут то опираючись на Українське Законодавство виникає надзвичайно багато питань в яких ми спробували розібратись. У листі також вказано, що у «Пам’ять» наявні холодильні камери для зберігання тіл померлих осіб, які функціонують на території міста Києва за наступними адресами, а саме: Дніпровський район, вул. Петра Запорожця, буд. 26-М; Голосіївський район, вул. Волзька, 65; Святошинський район, вул. Стеценка, 25; Голосіївський район, вул. Володимира Божко, 6/8.

Головним месенжем, навіть закликом цього листа до Віталія Кличко є  - прохання зобов’язати начальників управлінь охорони здоров’я, керівників лікувально-профілактичних закладів інформувати населення про послуги, які цілодобово надаються ТОВ «Похоронний дім «Пам’ять». Забігаючи наперед хочемо зазначити, що таким чином Малиновський міг чи ще навіть може – зробити пана Кличко співучасником правопорушень які здійснює його компанія. Цікаво чи Мерові підходить такий розклад подій?! – Якщо ні, то за всіма параметрами він мав би жорстко відреагувати на цю зухвалу спробу втягнення держчиновника високого рівня в протизаконні дії.

Тепер акцентуємось на фактах, що гуртуються на Законах України. Директор Сірик у листі зазначає що за вищезгаданими адресами знаходяться холодильні камери для зберігання тіл померлих, проводяться певні дії з тілами помрелих, знаходиться магазин з продажу товарів ритуальної належності, зал для прощання та проведення церемоній, а також складські приміщення. Ця інформація також підтверджується на офіційному веб-сайті Похоронного дому «Пам’ять», знайти це не важко. У розділі «Ритуальні послуги» наведені послуги, які надає ПД «Пам’ять», а саме: доставка і зберігання тіла, підготовка тіла до поховання; послуги з підготовки тіла покійного до поховання або кремації (омивання послуги перукаря, косметолога).

Більше того, на офіційному сайті ПД «Пам’ять» є розділ, який має назву «Послуги морга – бальзамація Київ. Підготовка тіла до поховання. У зазначеному розділі зазначено: «Наш похоронний дім пропонує послуги моргу в Києві, в повністю обладнаному для цього приміщенні. На сьогоднішній день, ми єдині надаємо дану послугу офіційно. Пропонуємо Вам повний комплекс ритуальних послуг з транспортування тіла і його зберігання в морзі».  Де-факто: у вищенаведеному листі директор Сірик С.І. і єдиний власник Малиновський В.Є., та на офіційному веб-сайті ПД «Пам’ять» підтверджують, що ТОВ «Похоронний дім «Пам’ять» використовує приміщення, в якому знаходяться холодильні камери для збереження та підготовки тіл померлих до поховання, надає послуги з бальзамування тіл померлих осіб та здійснює інші певні заходи з тілами померлих осіб. Про надання таких послуг населенню свідчить також рекламна вивіска на фасаді паркану приміщення за адресою м. Київ, вул. Петра Запорожця, 26-М, та світлова реклама Похоронного дому «Пам’ять», яка розміщена на будівлі за цією адресою.

ТОВ «Похоронний дім «Пам’ять» в особі директора Сірика С.І. та засновника Малиновського В.Є. здійснює незаконну господарську діяльність з надання послуг щодо збереження тіл (бальзамування) та здійснення певних дій з тілами померелих. Адже такою діяльністю може займатись виключно заклад охорони здоров'я або підприємство з відповідною ліцензією. Дане товариство не є закладом охорони здоров’я, відповідно такої ліцензії в нього немає. Медичне обслуговування населення може здійснюватись закладами охорони здоров’я або фізичною особою – підприємцем, після отримання відповідної ліцензії на провадження медичної практики. Без отримання ліцензії субєкт господарювання не має законних підстав на провадження медичної практики.

Більше того, Конституційний суд України підкреслив, що утримання тіл померлих у холодильних камерах понад норму перебування (після смерті у лікувальному закладі, а також тих, що померли вдома чи інших місцях; послуги з підготовки тіла покійного до поховання або кремації (послуги перукаря та косметолога, обмивання, бальзамування, укладання в труну) є медичними послугами, які надаються в закладах охорони здоров’я державної та комунальної власності. Відповідно, дії що вчиняються фірмою Малиновською є протизаконними! До того ж, утримування тіла у незаконному приватному морзі Малиновського обходиться одуреним шахрайським способом громадянам у не малу «копійочку», орієнтовно 2 дні зберігання – це 4 тис.грн. Власникові і директору «Пам’яті» вигідно, щоб тіло пробуло в їхньому незаконному морзі чим по довше, що й часто любими методами вони й вчиняють.

ТОВ «Похоронний дім «Пам’ять» в особі директора Сірика С.І. та засновника фірми, Малиновського В.Є. не має законних прав надавати медичні послуги зі збереження та підготовки тіла до поховання, про які зазначено на їх офіційному веб-сайті, а також офіційно підтверджується листом директора Сірика С.І., адресованого органам державної влади та органам місцевого самоврядування. ПД «Пам’ять» не отримувало в установленому законом порядку ліцензію на провадження  господарської діяльності з медичної практики, не є закладом охорони здоров’я, оскільки не отримувало такого статусу, не проходило акредитацію відповідно до постанови КМУ «Про затвердження Порядку акредитації закладів охорони здоров’я».

Також варто підкреслити, що  послуги з підготовки тіла покійного до поховання або кремації та утримання тіл померлих у холодильній камері після дослідження понад норми перебування, а також тих, що знаходяться на зберіганні можуть надаватись виключно у патологоанатомічних відділеннях, які є структурним підрозділом закладів охорони здоров’я. Фірма Малиновського аж ніяк не патологоанатомічне відділення закладу охорони здоров’я! Відповідно вже вкотре підкреслюємо – діяльність Малиновського незаконна, а тому він має бути покараний відповідно до чинного Законодавства! Адже вони надають медичні послуги – які вони не мають права надавати!

Також, варто зазначити що у листі до Мера Кличко одним із місць розташування незаконних моргів вказана адреса м. Київ, вул. Стеценка, 25. Приміщення за цією адресою, в якому знаходяться холодильні камери, магазин з продажу товарів ритуальної належності, зал для прощання та проведення церемоній, складські приміщення - є садовим будинком. Зазначений садовий будинок розташований на земельній ділянці, цільовим призначенням якої є ведення садівництва. Згідно Житлового кодексу жилі будинки і жилі приміщення призначаються для постійного або тимчасового проживання громадян, а також для використання у встановленому порядку як службових жилих приміщень і гуртожитків. Надання приміщень у жилих будинках для потреб промислового характеру забороняється. У житлових будинках не допускається розміщення похоронних бюро, а тим більше – моргів!

Власником земельної ділянки та садового будинку з надвірними будівлями за адресою м. Київ, вул. Стеценка, 25 є  Малиновський Вадим Євгенович. У 2017 році Малиновський передав в оренду цей садовий будинок ФОП Сердалову Андрію Володимировичу для здійснення господарської діяльності з надання ритуальних послуг. Сердалова за рішенням Святошинського районного суду м. Києва було зобов’язано не використовувати це житлове домоволодіння для здійснення господарської діяльності з надання ритуальних послуг. На це рішення він подавав апеляції які були відхилені. Однак, незважаючи на це, у листі пану Кличку ТОВ «Похоронний дім «Пам’ять» офіційно повідомляє органи місцевого самоврядування про розмішення холодильних камер для зберігання тіл померлих осіб, оптово-роздрібного магазину з продажу товарів ритуальної належності, залу для прощання та проведення церемоній, складських приміщень за адресою м. Київ, вул. Стеценка, 25. І це при наявності рішення суду! Відповідно крім порушення ч. 2 ст. 382 КК України (умисне невиконання рішення суду, що набрало законної сили, вчинене службовою особою) – Малиновський і його працівники намагаються одурити Віталія Кличко!

Також, у листі Сірик офіційно повідомляє, що за адресою м. Київ, вул. Волзька, 65 також розміщені холодильні камери для зберігання тіл померлих осіб, а також знаходиться магазин з продажу товарів ритуальної належності, зал для прощання та проведення церемоній, складські приміщення тощо. Хоча, згідно постанови Київського апеляційного суду від 05.02.2019 їх було зобов’язано призупинити використання цього житлового домоволодіння для зберігання трупів людей. Таким чином, посадові особи ТОВ «Похоронний дім «Пам’ять» та його єдиний засновник Малиновський Вадим Євгенович вже вкотре умисно злісно не виконують рішення суду, яке набрало чинності є обов’язковим до виконання.

Одночасно, слід звернути увагу на те, що діяльність Похоронного дому «Пам’ять» здійснюється з суттєвими порушеннями санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворювань або за їх повного не дотримання, яка може призвести до непоправних наслідків, в зв’язку з відсутністю у організаторів роботи даного Похоронного дому – відомостей про інфекційні або суспільно небезпечні хвороби у померлих, приміром Коронавірус. А це порушення ще однієї статті ККУ. 

Також є всі підстави вважати, що працівники ТОВ «Похоронний дім «Пам’ять» корупційними методами спонукають працівників служб «102» і «103» повідомляти їх про нещодавно померлих людей. В результаті працівники цього товариства користуючись горем людей і вчиненням шахрайських дій забирають померлих у свій незонний морг, а потім виставляють захмарні рахунки за послуги – які є незаконними. Тому, звертаємось до громадян які були одурені Малиновським: «Якщо Ваших близьких забирали у незаконний морг - звертайтесь у правоохоронні органи за справедливістю і відшкодуванням ваших витрат, які з вас отримали незаконно!».  

Також в процесі журналістського розслідування встановлено, що приміщення де проводять діяльність фірма Малиновського (за різними адресами зазначеними вище) - були зведені без розробки належної проектної документації, як того вимагають будівельні норми, а тому несуть загрозу безпеці громадян і їх санітарного, епідемілогоічного благополуччя, тим паче в нинішніх умовах запровадженого Урядом карантину, а також навколишньому середовищу тощо. А це також має каратись чинним Законодавством.

Крім цього, наголошуємо, що протиправна та незаконна діяльність ТОВ «Похоронний дім «Пам’ять» з надання медичних та ритуальних послуг вже була предметом розслідування правоохоронних органів. Так, Дніпровським УП ГУ НП в м. Києві проводилось (проводиться) досудове розслідування у таких кримінальних провадженннях: 12016100040011169, 12013110040009259, 12014100040009357, 12014100040018036.

Також у провадженні ГУ НП в м. Києві перебували матеріали кримінального провадження щодо незаконності діяльності ПД «Пам’ять», яка здійснюється Малиновським Вадимом Євгеновим. Аналогічні матеріали перебували у провадженні УЗЕ у м. Києві ДЗЕ Національної поліції щодо дія незаконності діяльності ПД «Пам’ять». Однак, з невідомих підстав, усі зазначені кримінальні провадження були безпідставно закриті у зв’язку з відсутністю складу злочину.

На основі фактів журналістського розслідування вбачаємо в діях посадових осіб ТОВ «Похоронний дім «Пам’ять» та засновника фірми, Малиновського Вадима Євгеновича  порушення чинного законодавства щодо надання медичних послуг, які ТОВ «Похоронний дім «Пам’ять» не має законних прав надавати. ТОВ «Похоронний дім «Пам’ять» не є закладом охорони охорони здоров’я, не отримувало в установленому законом порядку ліцензію на провадження господарської діяльності з медичної практики, а тому не може надавати медичні послуги зі збереження та підготовки тіла поховання до кремації.

Тому з огляду на вище наведені факти щодо протиправної та незаконної діяльності ТОВ «Похоронний дім «Пам’ять» та засновника фірми, Малиновського Вадима Євгеновича, керівника Сірика С.І. і працівників товариства будемо звертатись у правоохоронні органи!

Теги: ТОВ «Похоронний дім «Пам’ять»,Похоронний дім пам’ять,Малиновський Вадим Євгенович,Ритуальні послуги Київ,Малиновський похоронний дім,похоронні послуги Київ,Сірик Сергій Іванович,Сірик похорони ,Малиновский Вадим Евгениевич память,Малиновский Вадим Евгеньевич память,Малиновский Вадим Евгениевич,Малиновский Вадим Евгеньевич,Вадим Малиновський,Вадим Євгенович Малиновський,Сірик похорони,Ігор Мізрах,член Національної спілки журналістів України ,Мізрах Ігор Аркадійович,похоронна фірма,похоронні агенції Київ,похоронна агенція Пам'ть,морг ,незаконні морги Малиновський,м. Київ, вул. Стеценка, 25,власник ТОВ Похоронний дім «Пам’ять»,політичний експерт Ігор Мізрах,кримінал ,порушення Закону Малиновський Похоронний дім,Корупція Вадим Малиновський,поховання в місті Київ Похоронний дім Пам'ять,скільки коштує поховати померлого в Києві, сколько стоит похоронить умершего в Киеве, Вадим Евгеньевич Малиновский, Похоронный дом Память, Сирык Сергей Иванович, Мизрах Игорь Аркадьевич, член Национального союза журналистов Украины, Ритуальные услуги Киев, похоронные агентства Киев, незаконные захоронения Вадим Малиновский Похоронный дом память, морги Киева,Магазин похоронных и ритуальных товаров
Автор: admin.politica.com.ua