Дядіністов Костянтин – заступник директора скандально-відомого забудовника ТОВ "КОМЕТА-М" претендує на посаду Мера Одеси. Лобіює його президент "Київміскбуду" Ігор Кушнір

Дядіністов Костянтин – заступник директора скандально-відомого забудовника ТОВ "КОМЕТА-М" претендує на посаду Мера Одеси. Лобіює його президент "Київміскбуду" Ігор Кушнір
160500 ПЕРЕГЛЯДІВ

Заступник директора скандально-відомого забудовника ТОВ "КОМЕТА-М" Дядіністов Костянтин Григорович збирається зайняти посаду Мера Одеси. Лобіює його інтереси президент ПрАТ “ХК “КИЇВМІСЬКБУД” Кушнір Ігор Миколайович з яким в них на двох є проведена масштабна будівельна афера по забудові одеського морського побережжя.

Що ж, можливо вже скоро мешканців Одеси можна буде привітати із масштабними будівництвами на території цього прекрасного міста, правда чи законні будуть проекти – це сумнівно?! Та крісло Мера в якому сидітиме Дядіністов зробить все що потрібно Кушніру. Забігаючи в майбутнє, то не факт що афери Кушніра-Дядіністова принесуть жителям Одеси менше проблем чим вся бурхлива діяльність Труханова.

Варто зазначити, що Костянтин Дядіністов не єдина фігура яку просуватиме в мери Одеси Ігор Кушнір. Є ще один не менш колоритний претендент – це Філатов Олександр АнатолійовичПерший заступник директора «Інфоксводоканалу» м. Одеси. Про Філатова ми розкажемо в наступній публікації, а також те, як висуватимуться дані персони на осінніх виборах. Зараз же переходимо до колосальної більш-як десятилітньої будівельної афери по забудові морських берегів Одеси.

Мова йде про будівництво трьох десятиповерхових будинків на схилах в районі 13-тої станції Великого Фонтану в Одесі. Згідно проекту який надали в 2006 році Одеській міськраді – на цьому місці мало проводитись будівництво готелю на 120 місць зі спортивно-оздоровчим та культурно-розважальним комплексом. Для цього ТОВ «Комета-М» отримало в оренду ділянку площею 1,35 га. Та по суті на цьому місці три 8-9-9-ти поверхові житлові будинки в яких розпочали активно продавати квартири. Згідно Українських Законів  Костянтин Дядіністов, Ігор Кушнір та ще ряд задіяних осіб фактично його порушили, тобто вчинили злочини. На протязі десятиліття цю справу розслідували правоохоронні органи, і навіть були суди, та результат один – незаконні висотки побудовані. Зараз же цією справою активно зайнялась СБУ, що з цього вийде – покаже час.

На початку цього року СБУ все таки отримало доступ до документів про реєстрацію квартир в Одесі на березі моря по вул. Перекопської дивізії, 77а, збудованих під виглядом готелю, про це свідчить ухвала Суду.  Слідство встановило, що у 2006 році Одеська міськрада надала дозвіл на проектування та будівництво готелю на 120 місць зі спортивно-оздоровчим та культурно-розважальним комплексом на 13 ст. Великого Фонтана. Для цього ТОВ «Комета-М» отримало в оренду ділянку площею 1,35 га. Термін оренди становив 3 роки і закінчувався в 2009 році. Натомість місто отримувало плату в розмірі 5% від нормативної грошової оцінки земельної ділянки - на той момент трохи більше 126 тисяч гривень на рік (курс гривні в 2007 році був близько 5 гривень за долар, таким чином, "Комета-М" за ділянку 1,35 гектар на рік платила приблизно 25 тисяч доларів).

Дана ділянка знаходиться в охоронній зоні Чорного моря, в зоні рекреаційно-курортної забудови. Архітектурно-планувальне завдання встановлювало обмеження по поверховості будівель до 8 поверхів. Почалось все наче нічого, адже на замовлення «Комета-М» був розроблений проект, який передбачав будівництво трьох 7-ми поверхових корпусів готелю на 70 апартаментів та 113 машиномісць, загальною площею 17 611 м.кв. Відповідно до цього проекту Інспекція ДАБК в Одеській області у 2008 та 2010 роках видала дозволи на виконання будівельних робіт. Замовником будівництва виступило ТОВ «Комета-М», генеральним підрядником – ТОВ «Ягуар».

Та отримавши відповідні дозволи службові особи ТОВ «Комета-М», достовірно знаючи про наявні обмеження використання ділянки, вступили у злочинну змову з ТОВ «Ягуар» і ПрАТ ХК «Київміськбуд» з метою будівництва трьох житлових будинків поверховістю 8, 9, 9 поверхів загальною площею 33 944,2 кв м, в тому числі підземним паркінгом на 130 машиномісць, замість погодженого у встановленому порядку готелю з трьох 7-ми поверхових корпусів на 70 апартаментів та 113 машиномісць, загальною площею 17 611 кв м.

Дальше в 2016 році сталось «диво»:  «Комета-М» подала до Державної архітектурно-будівельної інспекції України заяву про прийняття в експлуатацію закінченого будівництвом об’єкту «Будівництво готелю на 120 місць зі спортивно-оздоровчим та культурно-розважальним комплексом» та видачу сертифікату. В акті готовності об’єкта до експлуатації, доданому до заяви, зазначалось, що об’єкт являє собою 3 будинки поверховістю 8, 9, 9 поверхів, загальною площею 33 944,2 кв м. «Диво» в тому, що на підставі поданих документів ДАБІ України видала сертифікат УІ 165163651836 про готовність до експлуатації цього нібито готелю за адресою: м. Одеса середня тераса схилу в районі 13 ст. В. Фонтану.

Тепер же встановлено, що в Державному реєстру речових прав на нерухоме майно, Реєстрі прав власності на нерухоме майно, Державному реєстру Іпотек, Єдиному реєстрі заборон відчуження об’єктів нерухомого майна час у будинках, незаконно побудованих на вказаній ділянці, зареєстровано низку житлових приміщень та паркінгів. Згідно офіційного сайту компанії ПАТ ХК «Київміськбуд» вказані квартири і паркінги продаються, як розташовані в ЖК «Costa Fontana» за адресою: м. Одеса вул. Перекопської дивізії, будинок, 77а. Також слідство встановило, що всі три будинки розташовані на відстані 60 м від урізу води Чорного моря, тобто в межах 100-метрової прибережної захисної смуги моря – що також заборонено.

Для приховування слідів цієї афери з жовтня 2019 року ТОВ «Комета-М» ліквідовується. Та як бачимо Костянтин Дядіністов за свої «заслуги» буде нагороджений мерським кріслом, куди його активно просуває Ігор Кучер, який і є так би мовити «кінцевим бенефиціаром» цієї масштабної афери. Якщо в них все вийде – то Одеса може погрузнути у ще масштабніші будівельні і не тільки, м’яко кажучи, сумнівні оборудки. Цікаво: а чи готові одесити до цього?!...

Цікавим фактом про Дядіністова і ТОВ «Комета-М» є те, що ця фірма займалась займалася перебудовою карпатської резиденції екс-президента України Віктора Януковича, відомої як державна дача "Синьогора" в Закарпатті. Однак з часом замовник робіт змінився - ним став київський холдинг "Київміськбуд",  який щосили продає квартири в скандальному новобудові Одеси. Хоча, відповідно до закону України, в прибережній зоні можна будувати тільки об'єкти рекреації.

От такий то кандидат в мери Одеси цей Дядіністов Костянтин Григорович. Цікаве управління Одесу чекає, адже зрозуміло що керувати буде бос Дядяністова - президент ПрАТ “ХК “КИЇВМІСЬКБУД” Кушнір Ігор Миколайович за яким особисто тягнеться величезний шлейф афер…

Далі буде… 

Теги: ТОВ "КОМЕТА-М",Дядіністов Костянтин Григорович,Кушнір Ігор Миколайович,Філатов Олександр Анатолійович,Мер Одеси,вибори мера Одеси,Київміськбуд,ЖК «Costa Fontana»
Автор: Vse.Media