Схематоз та корупція «слуг народу» Андрія Клочка та Олександра Сергієнка в ДАБІ

Схематоз та корупція «слуг народу» Андрія Клочка та Олександра Сергієнка в ДАБІ
189351 ПЕРЕГЛЯДІВ

Люди Клочко-Сергієнка у Державній архітектурно-будівельній інспекції (ДАБІ) продовжують реалізовувати схеми для стягнення хабарів з забудовників, для чого саботують рішення Кабінету міністрів про ліквідацію органу. Подробиці стали відомі з розслідування КП.

"Теперішня влада вирішила в березні 2020 року орган ліквідувати, а функції розподілити. На цій хвилі ліквідувати ДАБІ прийшлі ти самі кадри часів Януковича, які фігурували у корупційних скандалах цього органу", - йдеться в матеріалі.

За даними ЗМІ, це стало "зірковим часом" для автора "схемарів" та Реєстру ДАБІ Олександра Сергієнко, котрий став радником голови Інспекції з подачі нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочко. Який очолює ключовий для ДАБІ Комітет ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Олександр Сергієнко є серед його помічників.

"В ЗМІ було досить багато публікацій про плідний зв’язок Сергієнка з екс-керівником столичного управління Інспекції Сергієм Кучером у створенні корупційної "схеми" "5 доларів за квадратний метр". Кучер та Сергієнко на базі нібито ліквідованої ДАБІ утворили такий собі дуумвірат, коли одночасно було призначено як голову Інспекції - Юрія Васильченка, так і голову ліквідаційної комісії ДАБІ - Богдана Федоренко, їх найбільш здатного учня", - пишуть ЗМІ.

Вони нагадують, що нещодавно Васильченко було переведено на посаду керівника новоутвореного замість ДАБІ органу- Державної інспекції містобудування України, яка повністю перебирає на себе усі функції ДАБІ, крім дозвільних. Останні буде виконувати Державна сервісна служба містобудування України (ДССМУ). Але, за даними ЗМІ, її створення під великим питанням. Тому що, як прописано в постанові про ліквідацію ДАБІ, - вона продовжує здійснювати свої повноваження та функції до утворення нового органу (ДССМУ). А поки Богдан Федоренко залишається в якості голови ліквідаційної комісії ДАБІ керувати цим органом на невизначений термін, він має усі повноваження з надання дозвільних документів. Тому основне завдання - максимально відтермінувати початок функціонування ДССМУ, збираючи "корупційні врожаї".

"Для спрощення реалізації своїх схем Сергієнко та Кучер зачистили Комісію з розгляду питань, пов’язаних з реалізацією повноважень ДАБІ щодо дозвільних процедур, на підставі якої приймаються рішення про видачу документів забудовникам, скоротивши її склад до чотирьох членів. 2 людини з боку Сергія Кучера та 2 зі сторони колишнього голови Інспекції Олексія Кудрявцева - цілком логічно, якщо пригадати, що Сергій Кучер та Олексій Кудрявцев крім корупційних пов’язані також узами кумівства", - говориться в статті.

Так само було оновлено та скорочено до наявної кількості довірених осіб склад дисціплінарної комісії.

"Таке укріплення позицій свідчить про довгострокові наміри керувати Держархбудінспекцією. Тим більше, що фонд заробітної плати ДАБІ, за рахунок якого можливо б було фінансувати створення нового органу у цьому році, зменшено в рази в ході секвестру держбюджету. Тому зрозуміло, що про жодні нові органи до кінця 2020 року вже мова не йде. А фейкову ліквідацію дуже зручно використати для швидкої кампанії з прибирання неугодних та нелояльних осіб. Таким вже надіслані повідомлення про звільнення протягом місяця в зв’язку з ліквідацією органу", - зазначили ЗМІ.

Теги: ДАБІ,Кудрявцев Алексей,Федоренко Богдан,Васильченко Юрий,Кучер Сергей,Слуга Народа
Автор: sxemycom