Прояви ксенофобії та антисемітизму – неприйнятні в Україні! Категорична позиція української влади на чолі з Президентом Зеленським!

Прояви ксенофобії та антисемітизму – неприйнятні в Україні! Категорична позиція української влади на чолі з Президентом Зеленським!
194958 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прояви ксенофобії і антисемітизму – неприйнятні в Україні! Саме такою була, є і буде чітка позиція української влади. І саме так, відредагувала владна українська верхівка на чолі із Президентом Володимиром Зеленським на нещодавній безпрецедентний прояв неповаги до єврейської громади в м. Коломия Івано-Франківської області.

Прикро нагадувати, та все ж звертаємо увагу: 10 травня у фейсбуці виклали лист Управління стратегічних розслідувань в Івано-Франківській області, адресований голові єврейської громади Коломиї Якову Заліщикеру. Під приводом "боротьби з транснаціональними і етнічними організованими групами і злочинними організаціями" він містить прохання надати копію статуту, список членів єврейської громади, а також адреси цих людей і їх мобільні телефони.

У Коломиї живе невеличка громада євреїв, яка налічує 79 чоловік: у більшості це люди похилого віку. Місто дружнє до євреїв, принаймні різких конфліктів між громадами різних віросповідань там  не виникало. В загальному по цілій території України конфліктів, тим більше з єврейськими громадами немає. Більше того, українці і євреї – це фактично одне ціле, один дружній народ який об’єднують як важкі часи, так і часи економічного та духовного злету! До нещодавньої ситуації напевне й ніхто навіть не замислювався над тим, що взагалі в нас можуть виникнути бодай дрібні суперечності, тим більше прояви антисемітизму!

 - Попри висловлювання Голови єврейської громади Коломиї Якова Заліщикера, який розповів що бачить у цій ситуації банальну юридичну помилку поліцейських:

 “До мене надійшло звернення на телефон. Працівники поліції, які це зробили, не дуже компетентні у тому, що вони написали. Я вважаю, що це була юридична помилка. Ніякого антисемітизму не було. Просто людина написала і не розуміла, що вона написала. Вони всі вибачилися. Приїжджали до мене в Коломию. І навіть вибачався за них керівник поліції України Ігор Клименко. Їх викликали в Київ, і там проводять службове розслідування. Я не бачу в тому нічого страшного. Деякі люди це коментують, але там більше того, чого не треба. Ніякого утиску не було. Це просто була юридична помилка працівника, який це написав, а начальник департаменту підписав, і надіслали мені”.

- Українська влада на чолі з Володимиром Зеленським залишається до цього безпрецедентного прояву неповаги категоричною в позиції проведення розслідування і покарання всіх винних без жодних винятків! Зокрема, Голова Офісу Президента Андрій Єрмак, Міністр МВС Арсен Аваков та Заступник секретаря РНБО Сергій Кривонос неодноразово протягом минулого року і в цій ситуації без виключення наголошують, що в Україні не місце проявам антисемітизму і ксенофобії. А при будь-яких, навіть найменших натяках на їх прояв - вони прикладуть максимум зусиль щоб це присікти і покарати винних. І варто підкреслити, що поділу на своїх чи чужих й бути де-факто не може. А підтвердженням цього є те, що жорстке розслідування в рамках чинного Законодавства проводиться по відношенню до високопосадовців-поліціантів!

Міністр МВС Арсен Борисович Аваков вже вкотре доводить українцям і світовій спільноті, що керований ним правоохоронний орган – це перш за все чітке виконування простої, і вкрай необхідної істини: «Закон для всіх рівний»! Варто згадати і підкреслити слова річної давнини Арсена Борисовича: "Збереження міжрелігійного консенсусу та міжнаціональної злагоди в українському суспільстві залишається пріоритетом для Міністерства внутрішніх справ. Будь-які прояви нетерпимості, расизму, антисемітизму, національної та релігійної ворожнечі у нинішній непростий для України час слід розглядати як свідому ворожу провокацію, спрямовану проти цивілізованого громадянського суспільства, національної консолідації та єдності нашої держави".

Тоді ж Арсен Аваков заявив, що Нацполіція рішуче реагуватиме на будь-які спроби підриву міжнаціонального миру і суспільної довіри з тим аби кожен громадянин України почувався впевнено та захищено. Сьогоднішня ситуація на практиці підкреслила, що Міністр МВС займає чітку і непохитну позицію у боротьбі із антисемітизмом, а тому ми разом із нашими друзями єврейськими громадами можемо бути впевнені – всі винні будуть покарані! А в майбутньому такі неприпустимі ситуації – не повторяться! Арсен Борисович є найкращим Міністром МВС за всі часи незалежності України, і це він щоденно доводить своїм чітким виконанням посадових обов’язків!  

Підкреслюємо, що за фактом збору інформації про членів єврейської громади Івано-Франківщини призначено службове розслідування! Це нещодавно повідомив один із підлеглих Арсена Авакова - Голова Національної поліції Ігор Клименко. Крім того, тут явно зрозуміло що ця справа буде під особистим контролем Міністра МВС Арсена Авакова!

В свою чергу Посольство Ізраїлю подякувало Національній поліції України за оперативність і принциповість у боротьбі з антисемітизмом. Про це йдеться в інформації, розміщеної на офіційній сторінці Посольства Держави Ізраїль в Україні в соціальній мережі Facebook. Наші друзі із Посольства Держави Ізраїль є надзвичайно розуміючими і доброчесними людьми, які цінують дружбу наших народів, як і ми українська сторона по відношенню до них. Нам, журналістам вкрай приємно констатувати такі теплі і взаємні відносини між нашими країнами. Тому й не дивно, що наші громади незалежно від території проживання не тільки знаходять спільну мову, а пролонгують постійну дружбу.

В даній ситуації слід виокремити Головного Рабина України Моше Реувена Азмана, який як і завжди проявляє світлу і велику мудрість толерантно ставлячись до всіх сторін конфлікту. Точніше, Він є міцним оберегом єдності громад незалежно від життєвої, соціальної чи релігійної позицій. Завдяки Моше Реувену Азману ми можемо бути впевнені, що на території України всі люди житимуть в мирі і злагоді, і мови про розбрат й бути не може!

Слід підкреслити, що дана ситуація в Коломиї не залишилась поза увагою Членів комісії Сенату США по боротьбі з антисемітизмом сенаторів Джекі Розена і Джеймса Ленкфорда. Вони виразили стурбованість повідомленням про те, що високопоставлений чиновник поліції зажадав список євреїв міста Коломиї для боротьби з організованою злочинністю. Вони закликали уряд України розслідувати цей інцидент, притягнути винних до відповідальності і разом боротися з антисемітизмом у всіх його проявах.

Як бачимо, українські високопосадовці з американськими мають одну спільну мету – побороти антисемітизм і не допускати його в подальшому – що й чітко відбувається як в Україні, так і США!

- На завершення ми від імені нашої редакції хочемо щиро подякувати:

Президенту Володимиру Зеленському, Голові ОП Андрію Єрмаку, Міністру МВС Арсену Авакову, Заступнику секретаря РНБО Сергію Кривоносу, Головному Рабину України Моше Реувену Азману, Голові єврейської громади Коломиї Якову Заліщикеру, Посольству Держави Ізраїль та Членам комісії Сенату США по боротьбі з антисемітизмом сенаторам Джекі Розену і Джеймсу Ленкфорду

- за швидке і чітке реагування на цю неприємну ситуацію що склалась по відношенню до єврейської громади міста Коломиї. Саме згуртовані дії цих людей вказують, що будь-які прояви антисемітизму будуть зупинені ще до їх початку, а всі винні неодмінно будуть нести покарання згідно чинного Законодавства! Саме ці люди своїм прикладом показують всій Україні і цілому світу:   прояви ксенофобії і антисемітизму – неприйнятні в Україні! Саме такою була, є і буде чітка позиція української влади і всіх дружніх народів!

Епілог: народився і виріс я в Україні, батьки мої вже у поважному віці! Та за все своє життя – жодного разу від Батьків не почув навіть найменшого натяку на якусь роздільність між людьми: чи то релігійну, чи то расову, чи то етнічну, чи то культурну!...

Я пишаюсь своїми батьками і мої діти також ростуть за прищепленим мені принципом любові, дружби і рівноправності!

То ж все що нам потрібно – це наповнення духовності з малку! Тому давайте навчати своїх дітей ні в якому разі не поділяти людей за релігією, расою, культурою, і т. д. І саме тоді світ отримає таку потрібну гармонію дружного співіснування!

Автор: політичний експерт Ігор Аркадійович Мізрах

Теги: Ігор Аркадійович Мізрах,США,Андрій Єрмак,Сергій Кривонос,Арсен Аваков,Володимир Зеленський,ксенофобія,антисемітизм
Автор: Vse.Media