Геннадій Друзенко провів цинічну медіа атаку чорного піару щодо кампанії «Петро Великий»! Кількість фейків вражає…

Геннадій Друзенко провів цинічну медіа атаку чорного піару щодо кампанії «Петро Великий»! Кількість фейків вражає…
477892 ПЕРЕГЛЯДІВ

Журналістське розслідування: «Як в наш час на сторінках українських медіа розрізнити де правда, а де брехня?!» Напевне це одне із найактуальніших питань сьогодення. І в цьому нам «допоможе» розібратись «активіст», «юрист», «публіцист», керівник першого добровольчого мобільного госпіталю ім. М. Пирогова – Друзенко Геннадій Володимирович (на фото). 

Останнім часом в Україні дуже часто гучно лунають скандали на різний смак: від політики до сімейних драм. Пан Друзенко є частим оглядачем та людиною яка наввипередки з іншими любить це все коментувати. Особливо його увага прикута до критики влади на чолі із Володимиром Зеленським, де він часто підбурює народ  до державного перевороту, та сьогодні не про це…

Справа в тому, що як ми зазначали – наша мета за допомогою Друзенка показати як слід на медійних просторах розрізнити де правда, а де брехня?! Та сьогодні керівник першого добровольчого мобільного госпіталю ім. М. Пирогова не виступатиме у ролі доповідача – свою «справу» він уже зробив. А саме став автором брудного, фейкового скандалу щодо компанії  ”Петро Великий”, яка займається ритуальними послугами. Побачивши що його пости у Фейсбук не набирають розголосу, адже народ знає компанію «Петро Великий» тільки з хорошої сторони - він звернувся за сумнівною допомогою до українських медіа, які й почали будувати статті суто на його словах, що вже категорично порушує журналістську етику.

Кричущим фактом який до брудних дій Друзенка не мав місця ніколи є те, що тепер гортаючи сторінки «Google» з’явились заказні,  доволі однотипні і шаблонні статті про те, що компанію ”Петро Великий” намагаються штучно й на замовлення зробити «монстром» сучасності: то її виставляють в ролі найбільшої мафіозної структури Києва, то взагалі звинувачують у зв’язках з російським окупантом… У цьому всьому нас найбільше зацікавило те, що Друзенко і сайти які поширюють його інформацію - свої слова не закріплюють жодними фактами, тобто виходить, що народові згодовують черговий фейк, заказуху!

Скріншот: сайт rada5.com

Наша редакція спробувала розібратись яку мету переслідує Геннадій Дрезенко, а тому ми вже кілька днів проводимо журналістське розслідування з метою дізнатись і довести до громадськості правду. Особливою родзинкою для нас є зухвалість цього діяча, де крім пустих звинувачень в сторону  компанії ”Петро Великий” він - її власниці Ландар Аллі Петрівні закидує те, що вона йому об’явила медійну війну чорного піару. Ну хіба це ж не абсурд?! Хіба це не черговий фейк?! Адже відкриваєш мережу і читаєш: «У КИЄВІ ЗА ПЕРЕВЕЗЕННЯ ПОМЕРЛОГО ВІД КОРОНАВІРУСУ З ЛІКАРНІ ДО МОРГУ ВИПИСАЛИ ЧЕК НА 30 ТИС. ГРН»; «Волонтер показав шалені ціни на катафалки - "тисяча гривень за хвилину"»; «Как в столице борются за тела умерших от коронавируса и сколько на этом зарабатывают: трагическая история киевлянина», і так далі… Це все йде від - і на словах Геннадія Друзенко, а в замін що ми бачимо?! А бачимо, що Ландар Алла Петрівна відповіла на це фактичними доводами не «…надцяти» статей, а єдиним текстом в якому довела що звинувачення Друзенко – це ганебний наклеп через який вона буде звертатись у суд!

Потрібно підкреслити, що підприємство «Петро Великий» входить до Міжнародної асоціації професіоналів похоронної справи, де керівником є я Алла Ландар. Також, що значимо - асоціація є Національним Членом у Світовій Федерації Похоронних Виконавців, де представлені більш ніж 80 країн світу, такі як: США, Велика Британія, Італія, Франція та  інші. 

Компанія «Петро Великий» на прохання світової спільноти надала інформацію, як в Україні здійснюються поховання наших співгромадян із Covid-19. Для перегляду та вивчення світовою спільнотою важлива і вкрай потрібна в наш час робота за їхніми рекомендаціями була подана у вигляді короткого сюжетного фільму. 

 

А тепер перейдемо до фактів! Розглядаємо факти Геннадія Друзенко, що ми, як і кожен читач бачимо: а бачимо що його пости у ФБ абсолютно не закріплені жодними фактами, відповідно всі статті поширені у медіа будуються орієнтовно так: «за словами Геннадія Друзенка…; Геннадій Друзенко повідомив…; і т. д.». Що це?! Хтось може пояснити що це?! Це виходить, що сьогодні певний діяч може просто щось видумати і всі в один голос на це «моляться»… А де реальна журналістика?! Де факти?! І головне чому цей Друзенко так явно розкидається фейками не додаючи до слів жодних доказів?!

Скріншот: фейсбук Геннадій Друзенко

Геннадій Друзенко почав побудову своєї брудної медійної піар кампанії на смерті чужих батьків. Його мета – це очорненння ділової репутації компанії «Петро Великий». Все почалось з начебто звернення до нього громадянина Ігоря Болеславовича Вацковського (людина в якої померли батьки). Якого, по словах активіста «обдерли до нитки» працівники похоронної агенції. І тут вже починається перша величезна нестиковка: пан  Ігор був дуже здивований тим, що від його імені без надання його згоди в мережі Інтернет розповсюджують інформацію про смерть батька. Він запевнив що особисто ніколи не знайомився і ніколи не спілкувався з Генадієм Друзенком. Також він запевнив, що нікого не просив і нікому не доручав поширювати інформацію про смерть його батька, а тим більше він проти створення на горі його сім’ї  негативного інформаційного  середовища.  Ігор шокований, що невідомі особи в мережі Інтернет та ЗМІ використовують його горе для власного чорного піару. Це все він повідомив особисто власниці компанії «Петро Великий», яка до речі цю розмову записала і буде використовувати у судовому позові проти Друзенка.

Ігор Бронеславович в телефонному режимі особисто звертався до Геннадія Друзенка з проханням негайно видалити негативні публікації з мережі Facebook, на що той йому категорично відмовив, а також повідомив, що незабаром Ігорю зателефонують журналісти телеканалу, яких він долучив до брудної інформаційної атаки. Геннадій Друзенко наполегливо попросив Ігоря надати журналістам коментарі щодо ситуації з похованням його батька. Виходить, що Геннадій Друзенко, не цураючись брудних методів та чорного піару, використовує горе втрати близької людині для привернення уваги до своєї особистості. А головне:  за словами пана Ігоря, що записувались – він не давав жодних коментарів Друзенко, тобто цей фейкомет просто взяв ім’я і ситуацію сім’ї  Ігоря Вацковського – і придумав до цього вигідну йому історію! То що ще дальше говорити?! Відповідно всі чорні статті, що ґрунтуються на брехливих словах Друзенко є просто тюнінгованими  фейками і не більше!

Скріншот: фейсбук Геннадій Друзенко

Ще одним зухвалим фейком є, те що Друзенко оспівував себе переможцем.  Він у всі рупорти себе розхвалює, що це саме він добився для пана Ігоря ціни на друге поховання у розмірі 8тис.грн. Хоч, перше: Ігор з ним не обговорював цю тему; друге і закріплено доказом: Вацковський Ігор Бориславович після першого поховання матері яке проводила компанія «Петро Великий» звернувся і після трагедії з батьком, але повідомив, що перебуває в розпачі та скрутному матеріальному становищу, грошей на поховання батька в нього майже немає. В телефонному режимі він повідомив працівнику компанії, що звернувся по допомогу зібрати кошти на поховання батька до близьких родичів, громадських та волонтерських організацій країни. Останні запевняли його, що нададуть усю необхідну допомогу і допоможуть належно поховати його батька. Однак, незважаючи на це, ні родичи, ні громадські та волонтерські організації в кінцевому результаті не захотіли допомогти Ігорю поховати померлого батька. Своє прохання він подав у письмовій формі. Розуміючи увесь біль і розпач після втрати батьків директор підприємства Ландар Алла Петрівна надала усне доручення працівникові компанії провести поховання померлого батька Ігоря за найнижчими розцінками – вартість організації та проведення поховання була обрахована у розмірі 8 тис. грн., що є однією з найнижчих цін для проведення поховання померлих від COVID-19 осіб. Після проведення поховання батька Ігоря, яке відбулось 27 квітня 2020 року не було жодних скарг чи зауважень до надання ритуальних послуг, більше того Ігор щиро подякував працівникам компанії за те, що не залишили його наодинці у питанні поховання померлого батька. Відповідно, неоспорим фактом є те, що пан Ігор особисто попросив, а Алла Петрівна розуміючи його складну ситуацію – пішла йому на зустріч. Тоді при чому тут Друзенко?!

Далі ще один не менш вагомий фейк! Це видумані суми: 30 тисяч грн, 23 тисячі 950 гривень - 21 тисяча - 19 тисяч 150 гривень. Або як ще пишуть: «У КИЄВІ ЗА ПЕРЕВЕЗЕННЯ ПОМЕРЛОГО ВІД КОРОНАВІРУСУ З ЛІКАРНІ ДО МОРГУ ВИПИСАЛИ ЧЕК НА 30 ТИС. ГРН» - тоді де ж той чек?! Все знову тільки слова Друзенко – не вже він є першим в Україні гарантом правди?! За словами керівника першого добровольчого мобільного госпіталю ім. М. Пирогова і сайтів що писали з його вуст похорон матері обійшовся пану Ігорю в 30 тисяч гривень і це без крематорію. Ще 2 тисячі гривень крематорій обійшовся. Та от це знову велика брехня, адже згідно документів похоронні витрати становили 15630грн + 3185грн, що дорівнює 18815грн. Фактичні цифри  далеко різняться із сумою що лунає із сайтів які пишуть зі слів Друзенко!

Скріншот: сайт my.ua

Зазначимо: якщо людина поширює інформацію то вона має бути правдивою. І ще одне і це підтверджує сам пан Ігор: коли він звертався про поховання матері йому пропонували дешевший пакет, вказували що він може відмовитись від певних опцій, приміром виготовлення посмертних документів чи може обрати дешевші матеріали атрибутів поховання – на що він чітко відповів, що хоче саме такий варіант поховання. І це факти! Всі чеки при потребі будуть надані правоохоронним органам. 

Далі ще одна важлива брехня, та навіть більше – це маразматичний абсурд, який придумують тільки на заказ. Справа в тому, що компанію «Петро Великий»  і саму  Ландар Аллу почали звинувачувати в зв’язках до російського окупанта, звинувачують що вона проросійська особистість і має зв’язки із РФ – це просто цинічно-мерзенні слова писак які за гроші готові продати «рідну матір». Фірма створена у 1994 році і названа так в честь батька пані Алли – Петра Пантелеймоновича і ніякого відношення не має до РФ.

Також підкресленням того що матеріал є заказним, це ігнорування фактів патріотизму Алли Петрівни, яка аж ніяк не може мати щось спільне із російським окупантом. Адже  компанія "Петро Великий" із 2014 року всіх тих, хто загинув на війні і звернувся в компанію для поховання, ховала БЕЗКОШТОВНО. Також, компанія "Петро Великий" безкоштовно поховала понад 100 осіб Небесної сотні, а ті гроші, які виділяла держава люди залишали собі! Ще одним фактом який ігнорують «писаки» є те, що  Алла Петрівна потрапила на аудієнцію до Філарета і вмовила його допомогти їй потрапити на прийом до голови національного банку України, щоб випросити для фронту, для перевезення поранених із передової броньовані старі машини, що і було зроблено. На фронт передали 4 бронемашини. Що тоді скажеш, коли і слова «чорнушники» не згадують і про те, що пані Алла є волонтером і часто їздить на фронт допомагаючи нашим військовим.

А про такий факт, як те що вона у 2014-2015 роках разом із товаришами їздила на лінію зіткнення і в прямому значенні викупляла наших героїв – і суми там коливались від 1 тис. доларів за рядового до 20 тис. доларів за офіцера. На цьому як і на всіх інших добрих справах вона не піариться, але є багато сімей в які повернулись полонені воїни.

Тепер ще кілька слів про безглузді звинувачення Друзенко щодо того, що «Петро Великий» єдина компанія на ринку Києва – це абсурд повний. На території міста існує більш як 150 кампаній, що займаються похоронами. До речі, дізнатись що послуги доступні від багатьох кампаній  дуже легко провірити звичайній людині і аж ніяк не потрібно бути профі журналістом – просто береш телефон і дзвониш. Крім того, якщо б така ситуація існувала – то чи була б зараз така кількість похоронних агенцій. Виходячи із слів Друзенко – всі вони мали б бути давно закриті!!! Тепер важливий нюанс, навіть дуже важливий – а скільки з цих агенцій зголосяться провести похорони людини померлої від COVID-19?! І ще одне, не менш важливо – і скільки з них мають переобладнані для цього автомобілі і спеціально навчений персонал?!

Ще одне, що Друзенка «терзає» - це те, чому йому не дозволяють перевозити померлих від Коронавірусу в його автомобілі. Тут його штучна необізнаність просто вражає!!! Він ВДАЄ, що не розуміє для чого потрібна ліцензія на перевезення померлих – це було б смішно, якщо б його дії не були спрямовані на очорнення репутації компанії пані Алли. Це ж елементарно і це розуміє навіть школяр: приміром є таксі – то чи має право воно працювати без ліцензії?! Звісно що ні, такі дії будуть протизаконні! То що Друзенко вирішив зайнятись протизаконною діяльністю?! До того ж, уявіть ситуацію коли похоронні компанії будуть діяти без ліцензії?! – уявили?! І що тоді буде: а все просто, приміром такий собі умовно «Друзенко»  зможе перевозити і кремувати тіла вбитих людей, а відслідкувати це буде – неможливо! Так як документів в нього не має, і на обліку у відповідних органах він не числиться! Хороша схема для приховування злочинів – може саме за це Друзенко зараз бореться?!...

Явним доказом, що для Друзенко Закони України не писані є те, що він вже відкрив рахунок для отримання коштів за перевезення померлих. Жодні установчі документи його не цікавлять, або просто він це все робить продумано заради власного корисного збагачення. Так, назбирається велика сума на рахунку – а він заявить, що хтось йому не дозволяє допомагати людям, він «дуже хоче», але всюди всі зговорились… Не поганий спосіб нажитись – чи не так?! Тому, пересилаючи кошти звертайте увагу чи має право людина виконувати обіцяні послуги!

Ще кілька слів про його пости у Фейсбук, адже ситуація там цікава і це можна перевірити всім охочим. Справа в тому, що статті на медіа ресурсах з’являлись суто день-два після його постів у ФБ. Тобто, приміром: пише він інформацію про пана Ігоря, а вже за два дні – в точності це ж саме розміщується у партнерських ЗМІ. Питання, а що в наш час українські сайти самі уже не добувають інформацію?! Все має писатись тільки з вуст однієї людини?! – А якщо дана людина є зацікавленою стороною і її інформація є видумкою задля корисливих цілей?! До речі – саме така ситуація з Друзенко і сайтами що поширювали його фейки!

Скріншот: фейсбук Геннадій Друзенко

Та про це вже у наступних публікаціях нашого журналістського розслідування. Лише зазначимо -  нам уже відомо і ми маємо на руках факти: для чого і для кого він затіяв цю брудну піар кампанію по очорненню фірми «Петро Великий» і її власниці Ландар Алли Петрівни!... І яка його основна мета?! – Ви будете шоковані!!!

І маленький епілог: Компанія Алли Петрівни Ландар «Петро Великий» і вона особисто віднеслись до важкої ситуації пана Ігоря з розумінням та співчуттям, але, нажаль, як в наш час буває отримали в замін порцію брехливих чорних фейків. Та ця жалюгідна спроба Друзенка вдарити по репутації пані Алли ніяк не вплине на її чисте ім’я людини яка ціле життя допомагає українцям і є великим патріотом України! Народ в нашій державі добре вміє розрізняти: де правда, а де брехня – і вчать нас цьому такі цинічні і брехливі «друзенки»! 

Далі буде…

Автор:Игорь Думка

Подписывайтесь на наш канал в Telegramm

Теги: Геннадій Друзенко,Петро Великий,фейк,Алла Ландар,Вацковський Ігор Бориславович,COVID-19,Друзенко Геннадій Володимирович,піар
Автор: sxemycom