Василь Бурба, головний кандидат на посаду Голови служби зовнішньої розвідки, зустрічався із корупціонером-прокурором Куликом

Василь Бурба, головний кандидат на посаду Голови служби зовнішньої розвідки, зустрічався із корупціонером-прокурором Куликом
182073 ПЕРЕГЛЯДІВ

Журналісти проєкту «Схем» зафіксували зустріч начальника військової розвідки Бурби зі звільненим прокурором Куликом. 

Начальник військової розвідки генерал-полковник Василь Бурба одразу після візиту в Офіс президента 17 квітня мав неафішовану зустріч з Костянтином Куликом, колишнім прокурором сил АТО, якого НАБУ та САП обвинувачували у незаконному збагаченні, і який восени зрештою був звільнений з органів прокуратури, не з’явившись на переатестацію. Зустріч відбулась на парковці одного з заміських ресторанів під Києвом.

В 2016 році Костянтину Кулику висунули обвинувачення у незаконному збагаченні на суму 2,8 мільйона гривень. Кулик відкидав свою провину. Але саме цю статтю торік прибрали з Кримінального кодексу України, тому справу закрили і Кулику вдалось уникнути можливого покарання.

Видання New York Times повідомляло, що український прокурор Кулик був одним із тих, від кого виходила інформація про нібито корупційні оборудки енергетичної компанії Burisma та неправомірні виплати одному з членів ради директорів – синові віцепрезидента США Хантерові Байдену. На підставі цієї інформації президент США Дональд Трамп переконував президента України Володимира Зеленського спонукати прокуратуру до розслідування проти Burisma, до якої має стосунок син можливого конкурента Трампа на президентських виборах 2020 року Джо Байдена.

Василь Бурба був призначений начальником Головного управління розвідки Міноборони ще президентом Петром Порошенком у 2016 році. Раніше працював у Службі безпеки України. Зараз Бурба є головним претендентом на посаду голови Служби зовнішньої розвідки України. Призначення має відбутися найближчими днями.

Джерела, близькі до міністерства говорять що, міністр оборони Андрій Таран уже вніс на розгляд в Офіс президента подання на призначення військового аташе при посольстві України в Грузії Ігоря Остапенка на посаду начальника ГУР, тобто Бурбу чекає підвищення.

До речі, на скандальну зустріч Василь Бурба приїхав на Mercedes-Benz, названий у народі «кубик», з броньованим кузовом. Навіть в стандартній версії цей автомобіль коштує космічних для українців грошей, від 150 тисяч доларів. На сайті auto.ria оголошення про продаж такого ж Мерседеса, 2012 випуску в броньованої версії - ціна 180000 доларів, тобто за сьогоднішнім курсом, це майже 5 мільйонів гривень! А якщо машина новішого року випуску, то її ціна в районі 200-250 тисяч доларів.

Якого року машина у Бурби і на кого вона оформлена не можливо дізнатися. Номери, які стоять на авто («АА6043ТА») насправді належать Ford Escort 1998 року випуску, який зареєстрований у Львові. Виходячи з цього, припускаємо, що Бурба користується так званими «номерами прикриття». Так само, на фотографії видно, що під лобовим склом на «кубику» встановлені заборонені в Україні стробоскопи. Чи має право Бурба на використання стробоскопів і «номерів прикриття» залишається невідомим. 

А одягнений пан Василь був в куртку від французького будинку мод Zilli. Речі цієї марки стартують від декількох сотень доларів  і досягають кілька сотень тисяч. За приблизною оцінкою, ціна цієї моделі від 7000 до 10000 доларів. Не погано?! 

 

Автор:Игорь Думка

Подписывайтесь на наш канал в Telegramm

Теги: Василь Бурба,Андрій Таран,прокурор Кулик
Автор: sxemycom