Подробиці з кримінального життя ДФС-ника Васі Поїзда

Подробиці з кримінального життя ДФС-ника Васі Поїзда
149198 ПЕРЕГЛЯДІВ

Раніше ми вже писали про життя-буття генія кримінальних планів колишнього митника Васі Поїзда. Але, як відомо, колишніх митників, як і алкоголіків немає, тому при першій можливості Василь Петрович хотів зайняти прибуткове місце. Та ще й яке – голови або заступника Фіскальної служби. 

Він став скандально відомим ще за Януковича, коли працював за його схемами. Як повідомляє «Українська правда», у 2012 році Поїзд керував обшуками в інтернет-магазині Rozetka. Компанію звинувачували у несплаті податків, але її засновник Владислав Чечоткін заявляв про спробу рейдерського захоплення бізнесу «сім’ї» Віктора Януковича. І дії податківців пов'язував саме з цим. Згодом Чечоткін публічно приніс податківцям вибачення, а Rozetka доплатила 5 млн гривень податків.

У 2017 році Поїзд переміг у конкурсі, для якого сам складав ситуативні завдання. За даним фактом СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури Києва зареєстрували кримінальне провадження, проводилися обшуки. 

Технологія проста, як все геніальне. Поїзд, як в. о. голови департаменту, офіційно готує завдання на конкурс, підписує їх і відправляє в кадрову службу. А потім приходить у день конкурсу і тріумфально відповідає на всі ці питання, які він же і прислав. Співробітники СБУ оперативно відреагували на цю історію і розпочали слідство. Тоді у повітрі зависло питання про те, що робити з усіма іншими кадровими конкурсами, які проводилися за останні роки. Якщо їх готували з такими ж маніпуляціями, то керівний склад фіскальної служби за законом потрібно усувати повністю. Але слідство зайшло в глухий кут, а Поїзд успішно продовжив роботу.

Сам Василь Петрович тоді в інтерв'ю «Діловій столиці» назвав матеріали ЗМІ про його підготовлену перемогу на конкурсі, в якому формально брали участь вісім кандидатів, «вкиданням маячні». Однак, у конкурсі переміг саме він.

Пізніше, вже на посаді виконуючого обов’язки начальника Закарпатської митниці ДФС, він давав інтерв’ю і говорив таке: «У жовтні завдяки взаємодії з митницями Німеччини і Литви розкрито факт незаконного ввезення більш ніж 1100 мобільних телефонів вартістю 21,5 млн грн, а також аксесуарів до них. Дуже ефективною є взаємодія нашого департаменту з митними органами Туреччини». Тобто всіляко показував свою роботу і її результати ЗМІ.

Хоча самі закарпатці говорили зовсім інше: «Василь Поїзд - збирач кешу від контрабандистів. Він крешував Закарпатську митницю та контрабандистів, мав прізвисько «Вася Мало». Щомісяця Поїзд збирав з Департаменту 500-700 тисяч доларів. І навіть зміна керівництва не похитнула його позиції». Ходили чутки, що з одного контрабандиста ставка була близько 400 доларів.

І це можна легко підтвердити статками Поїзда. Бо навіть суми, прописані в декларації, не зійшлися зі заробітною платою і майном. Сумарний дохід його родини за минулий рік становить 254 тисячі гривень, проте «на руках» він має 300 тисяч гривень та 130 тисяч доларів, а також володіє не дешевими авто (Audi q7 і не лише). І як він отримав ці гроші? Питання залишається суто риторичним.

 

Автор:Игорь Думка

Подписывайтесь на наш канал в Telegramm

Теги: ДФС,Вася Поїзд,Василь Поїзд,Вася Мало
Автор: sxemycom