Вася Поїзд знову хоче годуватися з державної годівниці

Вася Поїзд знову хоче годуватися з державної годівниці
120190 ПЕРЕГЛЯДІВ

Перед минулими вихідними у п'ятницю 24 квітня ввечері Кабінет міністрів бігцем звільнив керівників одразу двох ключових відомств країни – податкової та митниці. Крім того, Кабмін прийняв рішення призначати главу Державної податкової служби за прискореною процедурою - без проведення попереднього конкурсу. І дав на це лише один день – 27 квітня, а з 28 почалися співбесіди на «хлібне» місце. Тут і винирнув пан Василь.

Василь Поїзд – давній працівник Державної фіскальної служби. Він претендує на посаду і голови, і заступника голови ДФС, йому особливо не важить посада, головне – близькість до годівниці. 

Нагадаємо, що Поїзд став відомим у 2012 році, коли він, як начальник відділу податкової служби, керував обшуком податківцями магазину Rozetka. Інтернет-магазин тоді звинувачували у несплаті податків, але подібні обшуки були стандартною схемою тиску на бізнес з боку влади Януковича. Також він кошмарив WebMoney – сервіс перерахунку коштів, з яким тоді працювали майже всі українські фрілансери.

В 2017 році Василь Поїзд зайняв свою посаду в результаті фіктивного конкурсу та був фігурантом розслідування СБУ, проте є підстави припускати, що на посаді був залишений через лояльність та властивість ділитися «чорною касою» нагору та з силовиками. Тоді він переміг у конкурсі, для якого сам формував ситуативні завдання.

Був «касиром» Клименко-Головача, а пізніше Насірова у митному напрямку ДФС. Василь Поїзд – займав посаду керівника Департаменту протидії митним правопорушенням ДФС, а після початку реформи митниці, влітку 2019 року, був призначений в.о. голови ДФС Власовим керівником Закарпатської митниці ДФС. Там Василь Петрович був відомий тим, що збирав гроші від контрабандистів. Він курував Закарпатську митницю і навіть мав прізвисько «Вася Мало», оскільки постійно збільшував ставку. Поїзд потрапив на цю посаду завдяки Мирославу Продану і екс-генералу - податківцю Юрію Атаманюку, в чиїх інтересах він і працював.

Щомісячна «каса» Василя Поїзда коливалася від 500 до 700 тисяч доларів. Остання посада Поїзда – директор департаменту організації протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії ДФС. 20 лютого цього року він подав декларацію перед звільненням. Його декларація свідчить про те, що сума грошових активів більш ніж у 10 разів вища за суму всіх доходів декларанта і родини. Тобто сумарний дохід його родини становить 254 тисячі гривень, проте «на руках» він має 300 тисяч гривень та 130 тисяч доларів, а також володіє не дешевими авто (наприклад, Audi q7).

То чи є він гідним кандидатом на посаду головного фіскала, мабуть, питання риторичне.

Теги: Василь Поїзд,Вася Поїзд,ДФС,Вася Мало
Автор: admin.politica.com.ua