Незаконне будівництво «на кістках»: Житловий комплекс «Едельдорф» будують на кладовищі

Незаконне будівництво «на кістках»: Житловий комплекс «Едельдорф» будують на кладовищі
208782 ПЕРЕГЛЯДІВ

ЖК «Едельдорф», що у Печерському районі столиці, стоїть «на кістках». Кияни скаржаться, житловий комплекс будують на кладовищі. Громадські активісти, намагаючись вирішити проблему, нарвалися на агресію. Порушення будівельних норм, санітарної зони та моральних правил – і все безкарно. 

Сергій Іванов, представник громадської організації «Традиція і порядок» бореться за права звичайних українців. Днями, через активну громадську позицію життя активіста поставили під загрозу, йому спочатку надавали стусанів, потім заплювали (про дистанціювання у період карантину, не кажучи вже і про сам зневажливий жест, і не йде мова). Ось так, зреагувавши на заяви киян, чоловік поставив власне життя під загрозу.

Все через скандальне будівництво ЖК «Едельдорф». Будують житловий комплекс на кістках. У 20 метрах від новобудови знаходиться кладовище. А за санітарними нормами має бути мінімум 300. До того ж, будинок розташований на зсуві, який нічим не укріплений. Сергій та ще один учасник організації Крістіан Ударов подавали запити до різних установ. Однак відповідь отримали лише від Державної архітектурно-будівельної інспекції. Ті відповіли, що був ряд перевірок, які зафіксували порушення. Однак, жодне з них не виправили!

«Ця історія реальна! Навіть якщо підійти не з боку закону, а з боку людського: забудова знаходиться на кладовищі. Тобто люди будуть будувати там квартири, зазвичай, це молоді сім’ї. Я не думаю, що хтось хотів би, аби їхні діти гралися на кладовищі», - розповідає громадський активіст Крістіан Ударов.

Аби переконатися, журналісти неодноразово навідувалися до скандально-відомого будівництва. На головному вході – невідомі чоловіки, які навіть не представляються, реагують на кореспондентів агресивно, нічого не пояснюють. Без втручання правоохороних органів не обійшлось. За перешкоджання журналіській діяльності, порушення карантинного режиму та спричинення тілесних ушкоджень на невідомих склали відповідні протоколи. Однак це не зупинило будівництво!

Скріншот: сайт ukranews.com

Навідавшись черговий раз, журналісти вирішили відзняти будівництво, що у самому розпалі, на квадрокоптер. Облітаючи територію, побачили шокуючу знахідку! Тільки уявіть, серед грунту, будматеріалів – кістки. Активісти переконані. Належали вони колись людині, яку поховали на кладовищі поруч. Тобто приховувати справді було що?!!!

«Будівництво знаходиться під кладовищем. Коли вони копали фундамент, були зсуви і кістки, скоріш всього, скотилися просто під будинок, або тут взагалі були могили, бо кладовище велике, воно вже застаре, забудовник начхав на моральні та людські норми», - обурений громадський активіст Сергій Іванов. 

Та навіть, якщо власники будівництва вирішили начхати на карантинні обмеження і далі будувати, а працівникам дозволяти ходити без масок групами, невже вони, у прямому сенсі цього слова, йдуть по головах? 

Моторошною знахідкою повинні займатися відтепер правоохоронці, а майбутні мешканці кілька разів подумати, чи хочуть, аби їхні діти у пісочниці знайшли подібні «сюрпризи».

Теги: ЖК «Едельдорф»,кладовище
Автор: Vse.Media