Прем’єр-міністр Денис Шмигаль: «ВИПРАВДАНЬ БУТИ НЕ МОЖЕ!!!»

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль: «ВИПРАВДАНЬ БУТИ НЕ МОЖЕ!!!»
207115 ПЕРЕГЛЯДІВ

В уряді пояснили причини звільнення очільників митниці та податкової і відбирають «ефективні команди, що реалізують роботу у надскладний час».

«На останньому засіданні Кабінет Міністрів ухвалив рішення про звільнення голів Митної та Податкової служб. Уряд вжив такі заходи, адже робота митниці та податкової - це, перш за все, питання економічної безпеки країни. Тут не може бути ніяких виправдань.

Бюджет-2019 показав один із найгірших показників по надходженнях за останні роки. Ми бачимо, що ситуація в 2020 році не покращилася, і не тільки через коронакризу.

Наразі ситуація вимагає комплексного підходу, а не просто звільнення топчиновників. Сама по собі заміна керівництва мало що змінює. Потрібно більш рішуче впроваджувати інституційні зміни. Зараз Кабінет Міністрів перебуває в процесі підбору ефективних команд, які зможуть реалізовувати цю роботу в надскладний час», - написав на своїй сторінці Фейсбук Денис Шмигаль.

Нагадаємо, що голів Державної митної та податкової служб Максима Нефьодова й Сергія Верланова було звільнено 24 квітня.

На відставці Нефьодова та Верланова наполягав Ігор Уманський, який приблизно місяць обіймав посаду міністра фінансів в уряді Шмигаля. Він, зокрема, стверджував, що ДПС за часів керівництва Верланова влаштовувала «корупційні скрутки з ПДВ», що призводило до щомісячних втрат держбюджету на суму до 5 млрд грн. Уманський також критикував Нефьодова, стверджуючи, що ситуація з контрабандою на митниці не змінилася.

Кабінет Міністрів України оголосив про пошук нового голови податкової, заявки приймають з 26 до 27 квітня. Керівника служби буде призначено на період дії карантину, запровадженого у зв'язку з епідемією коронавірусу (таку можливість передбачено змінами до держбюджету, які Верховна Рада ухвалила 24 квітня). Він виконуватиме обов'язки до призначення керівника, обраного на повноцінному конкурсі. Згідно з розпорядженнями від 24 квітня, уряд погодився з пропозицією міністра фінансів Марченка про необхідність призначення на вакантні посади голови та заступника голови Податкової служби шляхом укладення контракту про проходження державної служби.

Першого заступника міністра фінансів Дениса Улютіна було призначено уповноваженою особою для проведення співбесіди в установленому порядку.

Крім того, 24 квітня Верховна Рада підтримала створення тимчасової слідчої комісії для з питань розслідування можливих корупційних дій посадових осіб Державної митної, податкової та фіскальної служб.

Денис Шмигаль вимагає рішуче впроваджувати інституційні зміни і зробити реальну перевірку державних органів.

«Уряд підтримує створення парламентом Тимчасової слідчої комісії щодо перевірки інформації про можливі зловживання у податковій та на митниці за останні роки. Це і є реальний «аудит держави», який ми готові проводити разом із народними депутатами. Водночас, я закликаю правоохоронні органи прозоро провести розслідування інформації щодо можливих махінацій у митній та податковій сферах. І поставити крапку в цьому питанні», - додав прем’єр-міністр Шмигаль.

Автор:Игорь Думка

Подписывайтесь на наш канал в Telegramm

 

Теги: Денис Шмигаль,Верховна Рада,Ігор Уманський,Максим Нефьодов,Верланов, ПДВ
Автор: Prioritet