Петро Котін доводить українців до зубожіння, а сам хоче зарплату понад 1,6 млн гривень на місяць

Петро Котін доводить українців до зубожіння, а сам хоче зарплату понад 1,6 млн гривень на місяць
206197 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно українська журналістка, а зараз депутатка від «Слуги народу» Ольга Василевська-Смаглюк написала на своїй сторінці у Фейсбук: «Мені подобається, як у владу приходять люди. Нічого видатного не зробили, а насамперед вибивають собі шалену зарплату. Ось новий голова «Енергоатому» Петро Котін на Кабміні поставив питання про підвищення собі зарплати до 1 млн 600 тис. грн на місяць».

Нагадаємо, 29 березня цього року Прем'єр-міністр України підписав розпорядження про призначення Котіна тимчасовим виконувачем обов'язків президента «Енергоатому», а 31 березня Кабмін його призначив. До цього Петро Борисович був генеральним директором ВП «Запорізька АЕС», а у структурах «Енегроатому» загалом працює близько тридцяти років, тому має добре знати всі проблеми зсередини. Проте ще жодних результатів роботи не показав.

При цьому «Енергоатом» зараз активно вводить в резерв свої енергоблоки. Після №2 енергоблоку Запорізької АЕС на «відпочинок» піде №3 Рівненської АЕС потужністю 1000 МВт.

«З урахуванням наданих НЕК «Укренерго» даних про прогнозне збільшення балансових обмежень потужності АЕС в кінці квітня, з метою зменшення негативних наслідків на обладнання енергоблоків АЕС від роботи на зниженій потужності, планується додатково вивести в резерв енергоблок №3 РАЕС (1000 МВт) після планового завершення ремонту та підключення до мережі ТГ-3 енергоблоку РАЕС-2. Таким чином, протягом двох наступних місяців на АЕС України у вимушеному простої будуть знаходитися 2 енергоблоки сумарною потужністю 2000 МВт», — повідомляє прес-служба «Енергоатому».

У компанії пояснили, у зв'язку з балансовими обмеженнями в енергосистемі енергоблоки АЕС вимушено працюють на зниженій потужності з 21 лютого. Зокрема, резерв потужності АЕС у період 19-20 квітня досягав 2150 МВт. При цьому на зниженій потужності працювали 8 з 11 працюючих енергоблоків, що призводить до ряду негативних наслідків. Таким чином, повна зупинка двох блоків дозволить іншим працювати на близькому до номінального рівні потужності.

Такі дії були керовані «Укренерго» через загальне падіння споживання електроенергії через свята і карантин на тлі збільшення виробництва електроенергії вітрових і сонячних електростанцій більш ніж в 2 рази. Здається, що хтось прикриваючись добрими «екологічними» намірами, хоче довести «Енергоатом» до банкрутства, а потім вигідно його купити.

«Диявол», як завжди, криється в деталях. Тому що атомна енергія коштує всього 567 грн за МВт / год. У той час, як теплова і «зелена» - 1300 грн і 4280 грн за МВт / год, відповідно. Проте ми чомусь купуємо «дорогу» електроенергію. Кому це вигідно?! - Рінату Ахметову. Він та його компанія ДТЕК контролює 63% теплової і 25% «зеленої» енергії в Україні. Тому є найбільший гравцем нашого ринку.

Через карантин 6 квітня компанія ДТЕК зупинили 4 блоки Бурштинської ТЕС, які працювали на Угорщину. Звичайно, на угорський ринок працювати менш вигідно, ніж збагачуватися на українському народові, а піти в угорський уряд і там домовитися дуже важко. Проте станції, які працювали на Україну, не зменшують свої потужності. Чому так? В Угорщині, де середня зарплата становить близько 1200 євро, електроенергія коштує 10,32 Євро/МВт.год. В той же час українцям Ахметов продає електроенергію в 4 рази дорожче – 40,79 Євро/МВт.год.

І тут наш «Енергоатом» на чолі із Котіним зменшує свої потужності, щоб дати можливість компанії Ахметова продати дорогу електроенергію. Ахметову – вигідно, українцям – ні! А тепер риторичне запитання: «А Петро Котін на кого працює?!»...

Теги: Петро Котін,Енергоатом
Автор: Vse.Media