“Дія” запроваджує цифрові паспорти - Володимир Зеленський

“Дія” запроваджує цифрові паспорти - Володимир Зеленський
22501 ПЕРЕГЛЯДІВ

Напевно ви знаєте, що, нажаль, Україна відстає від технологічного розвитку на пару десятків років, хоча ми стрімко намагаємося наздогнати такі прогресивні країни як Америку та Канаду.

Майже кожен п’ятий українець користується платіжними системами як Apple Pay та Google Pay, бо це зручно та мобільно. В будь яку мить ти маєш змогу дістати з кишені телефон та зробити оплату в ресторані, кафе, магазині, будь-де.

Нещодавно було запроваджено додаток “Дія”, в якому наразі можна відсканувати та мати інформацію водійського посвідчення та свідоцтва про реєстрацію авто, надалі планують вести дані й інших важливих документів

Президент України Володимир Зеленський вирішив долучитися до проекту й взяв участь в онлайн-презентації цифрового ID-паспорта та біометричного закордонного паспорта громадянина у мобільному додатку «Дія».

Нагадаємо, що Україна увійшла в десятку світових країн, яка запровадила цифрові посвідчення водія та свідоцтва про реєстрацію, тепер ми станемо одними з перших, хто реалізував цифрові паспорти які мають юридичні права нарівні з пластиковими чи паперовими.

Вже сьогодні всі охочі українці мають можливість використовувати паспорт у смартфоні в багатьох життєвих ситуаціях: від пред’явлення поліції в умовах карантину до отримання банківських чи державних послуг.

“Україна – сучасна, Україна – технологічна. І ми щодня це доводимо», – резюмує Володимир Зеленський.

Теги: Володимир Зеленський,цифровий паспорт ,Дія
Автор: Vse.Media