Треба закрити питання із заборгованостями лікарям найближчим часом – Президент

Треба закрити питання із заборгованостями лікарям найближчим часом – Президент
30740 ПЕРЕГЛЯДІВ

Під час карантину, допомога лікарів як ніколи потрібна, адже це ті, хто рятують життя. З ночі до ранку вони лікують нас, попереджають про можливі захворювання та допомагають їх вилікувати, але як і будь яка професія, усім медичним працівникам повинна бути забезпечена достойна заробітна плата 

На одній із нарад з питань запобігання поширенню епідемії COVID-19, Президент України Володимир Зеленський повідом, що наступного тижня розпочнеться покриття заборгованостей із заробітних плат лікарям, що виникли в деяких регіонах. 

Глава передбачив ці виплати з річного державного бюджету, а також були внесені зміни до держбюджету 2020 внесені з метою оптимізації видатків відповідно до зовнішніх і внутрішніх викликів, пов’язаних з епідемією коронавірусу та світовою економічною кризою.

«Ми продумали, щоб бюджет містив усі ресурси для вирішення проблем. Я розумію, що заборгованості точкові, однак починайте виплачувати їх якомога швидше. У бюджеті, серед іншого, закладено й додаткове фінансування для тих, хто бореться з коронавірусом. Усе це медики мають отримати вже з квітня», – наголосив Володимир Зеленський.

Також продовжується закупівля усіх необхідних засобів захисту для забезпечення лікарів та лікарень. 

Нагадаємо, що за останні дві доби зафіксовано майже 1000 випадків зараження коронавірусом. Це можна пов’язати з Великодніми святами, адже минулої неділі понад 100 тисяч українців таки відвідали церкву.

«Великдень вдома» – вірний вибір, аби усі знали, що саме цього року треба на це велике свято залишитися вдома.

 

Теги: карантин,лікарі,COVID-19,Володимир Зеленський,коронавірус
Автор: admin.politica.com.ua