Нажилися на 1,5 мільярда гривень. Як переможці тендеру годують українських в’язнів продуктами небезпечними для життя

Нажилися на 1,5 мільярда гривень. Як переможці тендеру годують українських в’язнів продуктами небезпечними для життя
29699 ПЕРЕГЛЯДІВ

Пандемія коронавірусу, карантин, безробіття. Держава, для підтримки громадян, виділяє мільйони на закупівлю продуктів харчування пенсіонерам, особам з інвалідністю та безхатченкам, але не може бути все так добре, знайдеться той, хто й собі захоче частину виділених грошей покласти до кишені

Люди страждають від того, що немають навіть крихти хліба з'їсти, а схематози по обкраданню держбюджету з кожним днем все кращають, цьому нарешті настане кінець.

Служба безпеки України за оперативним супроводом Голови СБУ Івана Боканова та Головного управління внутрішньої безпеки СБУ викрили розкрадання майже 1,5 мільярда гривень на закупівлю продуктів харчування та інших необхідних засобів для потреб до установ виконання покарань.

В ході розслідування правоохоронці викрили незаконну схему проведення ще в 2017 тендерних торгів держустановою "Генеральна дирекція Державної кримінально-виконавчої служби України". За завищеними цінами в декілька разів був зроблений закуп продуктів та інших засобів для споживання на суму понад 5 млрд гривень, чи немала сума.

Крім того, переможці тендеру поставляли м'ясо, рибу і інші продукти в виправні установи, такої якості, що вони не відповідали держвимогам, крім того були небезпечними для вживання, в результаті чого їх списували з Державного резерву.

Наразі триває досудове розслідування, встановлюється факт ймовірності причетність до розкрадання співробітників правоохоронних органів.

Не вперше зустрічається схематика обкрадання держбюджету через тендери, але сподіваємося що з новим курівництвом СБУ, їх буде розкрито та покарано, усі до єдиного.

Теги: Пандемія ,коронавірус,карантин,СБУ ,Іван Боканов,держбюдже,тендер
Автор: admin.politica.com.ua