Не той, за кого себе видавав: СБУ викрили генерал-майора Шайтанова, який працював на ФСБ РФ

Не той, за кого себе видавав: СБУ викрили генерал-майора Шайтанова, який працював на ФСБ РФ
9108 ПЕРЕГЛЯДІВ

Пресс-служба СБУ 14 квітня приголомшила новиною про викриття високопоставленого агента ФСБ у вищих ешелонах влади з погонами  генерал-майора СБУ.

Контррозвідка Служби безпеки України затримала генерал-майора СБУ Валерія Шайтанова, якого підозрюють у державній зраді та вчиненні терористичних актів, за завданням російських спецслужб він планував вбивство Адама Осмаєва.

Службою було зібрано достатньо доказів, аудіо- та відеозаписи, які свідчать про те, що Шайтанов є агентом Федеральної служби безпеки Російської Федерації. Це підтверджують наявні матеріали справи.

Пряма мова голови СБУ Івана Баканова: "На жаль, людина, котра отримала генеральське звання після Революції Гідності та мала захищати Україну, насправді працювала проти неї. Ми провели складну, тривалу, багаторівневу спецоперацію. Це – надважливе викриття Служби безпеки за всю історію Незалежності".

Трішки з біографії, Валерій Альбертович Шайтанов – генерал-майор СБУ. 18 лютого 2014 року керував штурмовою групою, яка в Києві захопила Будинок профспілок під час Євромайдану. У квітні 2014-го у складі підрозділу «Альфа» вів переговори з керівником терористичного формування «Восток» Олександром Ходаковським. 31 жовтня 2015 року керував групою з арешту українського бізнесмена, тодішнього голови партії «УКРОП» Геннадія Корбана.

Насправді Валерій Шайтанов перебував на агентурному зв’язку під псевдонім «Бобиль» у полковника ФСБ Ігоря Єгорова, який є співробітником Департаменту контррозвідувальних операцій 1 Служби ФСБ – підрозділу, що спеціалізується на плануванні, організації та проведенні розвідувальних та диверсійно-терористичних акцій як на території України, так і іноземних держав.

Щоденно Шайтанов передавав ворожій стороні відомості про: 

  • обставини проведення окремих таємних операцій в районі АТО/ООС і задіяних в них співробітників; 
  • міжнародне співробітництво вітчизняних спецслужб у сфері національної безпеки і оборони; 
  • співробітників керівної ланки Департаменту контррозвідки, оперативних підрозділів СБ України та ЦСО «А», українських розвідувальних органів;
  • підбір, вивчення та вербування старших офіцерів спеціальних і розвідувальних органів для роботи на ФСБ.

Використовуючи своє службове становище Шайтанов отримував розвідувальну інформацію від старших та вищих офіцерів Служби. 

Шайтанову оголошено підозру у скоєнні злочинів передбачених ст.111 («Державна зрада») і ст. 258 («Терористичний акт») Кримінального кодексу України.

Це затримання свідчення того, що нові підходи в роботі Служби дають свої вагомі результати, а її новий голова покращує її роботу з кожним днем.

Детальніше про затримання генерал-майора СБУ Валерія Шайтанова читайте в матеріалі


БОЛЬШЕ НОВОСТЕЙ ТУТ ⇒ Политика.ЮА: только свежие новости Украины

 

Теги: ФСБ РФ,СБУ ,Валерій Шайтанов,Іван Баканов,Державна зрада
Автор: admin.politica.com.ua