Криза відміняється: Ініційовані Президентом Зеленським програми швидкої кредитної підтримки малого і середнього бізнесу спрямовані на мінімізацію безробіття та збереження фонду оплати праці

Криза відміняється: Ініційовані Президентом Зеленським програми швидкої кредитної підтримки малого і середнього бізнесу спрямовані на мінімізацію безробіття та збереження фонду оплати праці
8244 ПЕРЕГЛЯДІВ

Пандемія Короновірусу COVID-19 завдає потужного удару по економіках держав усього світу. Нажаль, українські економічні процеси також значно уповільнились, що відповідно - згубно впливає на загальний стан справ в Україні.  Під час карантину багато громадян залишились без місця праці, а це у великій мірі спричинено тим, що цілі сектори малого і середнього бізнесу були призупинені. Ці вимушені дії поставили бізнесменів і штат їх найманих працівників у вкрай скрутне становище.

Нещодавно, Володимир Зеленський зазначив: «Малий бізнес під час карантину страждає найбільше, адже в нього немає такої великої фінансової подушки, як у великого бізнесу. Весь світ розробляє програми підтримки малого та середнього бізнесу. Радий, що за кілька днів вдалося знайти потрібні фінансові інструменти, щоб надати реальну підтримку сектору».

Справа в тому, що Глава держави на початку квітня доручив Урядові на чолі із Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем та Національному Банку України  у найкоротші терміни розробити дієві  інструменти для підтримки малого та середнього бізнесу на час епідемії COVID-19. Відповідно НБУ та Уряд  вже встигли чітко відзвітували Президентові, що  перші дві програми швидкої кредитної підтримки малого бізнесу готові до запуску що відбудеться на днях.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зауважив, що найшвидшою допомогою стане переформатування програми «5-7-9» для її дієвості в карантинних умовах. Зокрема, вона буде значно спрощена і спрямована на рефінансування кредитів, що існують.Друга програма створюється з нуля, нині вона на стадії фіналізації.

Згідно рекомендацій Гаранта - обидві програми передбачатимуть умови збереження бізнесами майже всього фонду оплати праці та кількості найнятих працівників і спрямовані на мінімізацію безробіття та створення умов для швидкого перезапуску економіки після завершення карантину.

Ця ініціатива Володимира Зеленського є надзвичайно важливою для народу в цілому. Адже саме недопущення масштабної кризи  безробіття сприятиме максимально швидкій адаптації всіх економічних процесів у посткарантинний період. Разом цей комплекс заходів що керується очільником держави дозволить людям не просто фінансово вижити, а й взагалі втримати потрібний баланс для нормального життя.

Президент наголосив: «За допомогою цих програм ми збережемо робочі місця, а також певну частину сплати податків. Хто, як не ми, повинні захистити малих підприємців зараз. І хто, як не малі бізнесмени, утримують нашу економіку».

Слова Гаранта всиляють велику надію громадянам України, а реальні дії що йдуть миттєво у слід навіть на секунду не змушують сумніватись – економічна криза буде комплексно подолана.   

Теги: Короновірус,каранти,Володимир Зеленський,Уряд ,Денис Шмигаль,бізнес,економічна криза
Автор: admin.politica.com.ua