Скандальна фірма Фісталя отримала замовлення «Медзакупівель» щодо реанімобілів Peugeot іще на 39 мільйонів

Скандальна фірма Фісталя отримала замовлення «Медзакупівель» щодо реанімобілів Peugeot іще на 39 мільйонів
357798 ПЕРЕГЛЯДІВ

ДП «Медичні закупівлі України» 11 травня уклало дві угоди з фірмою «Автоспецпром» про поставку автомобілів швидкої допомоги на загальну суму 39 млн грн. Закупівлі провели через запити ціни пропозиції. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До жовтня поставлять 15 автомобілів швидкої медичної допомоги типу С з апаратом штучної вентиляції легень на базі мікроавтобуса Peugeot Boxer із переднім приводом.

Закупівля пройшла в два етапи. Спочатку замовник провів процедуру «кваліфікація до каталогу». На неї подались фірми «Автоспецпром», «Ксенко Авто Продакшн» і «ВіДі Юнікомерс». Вони вдало пройшли відбір та були допущені до подальших конкурсів на закупівлю швидких, які тепер проводяться за процедурою «запит цінових пропозицій».

Замовник виставив очікувану ціну 3,30 млн грн, або $90 тис за один автомобіль. По такій низькій ціні «ВіДі Юнікомерс» і «Ксенко Авто Продакшн» не взяли участь у «запиті цінових пропозицій». Туди прийшов лише «Автоспецпром», який ще більше знизив ціну – до 2,70 млн грн, або $74 тис. А потім ціну опустили додатковими угодами через коливання ринкової ціни до 2,60 млн грн, або $71 тис. Це дорівнює квітневій ціні таких «швидких» на базі Citroen Jumper.

Торік узимку «Медзакупівлі» замовляли «Автоспецпрому» такі «швидкі» на базі Citroen Jumper на 8% дорожче в доларах – по 2,80 млн грн, або $77 тис, восени майже за такою ціною – по 2,59 млн грн, або $71 тис, а влітку на 13-18% дешевше – по 2,202,30 млн грн, або $60-63 тис. У 2021 році «Медзакупівлі» замовляли «Автоспецпрому» такі «швидкі» на базі Citroen Jumper і Peugeot Boxer по 1,541,66 млн грн, або $58 тис. Це на 22% дешевше.

Однак замовлення «Медзакупівель» 2021 року «Автоспецпром» не виконав. І за фактом відкрито кримінальне провадження (детальніше про цю справу можна прочитати тут).

Крім того, прокуратура Києва подала до суду на постачальника «швидких», придбаних за кошти столичного бюджету, і хоче стягнути з нього 21 млн грн штрафних санкцій. Як пише пресслужба прокуратури, він поставив автомобілі неналежної якості, а частину не поставив. Мова про угоду «Київмедспецтрансу» із «Автоспецпромом» на 143 млн грн.

Кінцевими бенефіціарами фірми «Автоспецпром» є Герман Фісталь, а також сини його покійного брата Володимира Фісталя – Артем Фісталь і неповнолітній Еміль Фісталь, якого в цьому статусі представляє Світлана Фісталь. Батьком Германа та Володимира Фісталів є відомий лікар і професор Еміль Фісталь, який останніми роками працював в окупованому Росією Донецьку та отримував нагороди так званої «ДНР».

nashigroshi.org

Теги: Медичні закупівлі України,Автоспецпром,Герман Фісталь,Фісталь,Світлана Фісталь