"Бавовна" на шляху до Азовського моря: ЗСУ накрили ангар з технікою рф під Бердянськом

"Бавовна" на шляху до Азовського моря: ЗСУ накрили ангар з технікою рф під Бердянськом
288804 ПЕРЕГЛЯДІВ

"Бавовнятко" наближається до Азовського моря. Місцеві джерела повідомляють про серію вибухів у тимчасово окупованому селі Берестове у 40 км від Бердянська на Запоріжжі. В цьому населеному пункті, що стоїть уздовж важливого логістичного шляху Т0819, росіяни розмістили свій особовий склад і військову техніку, але їх вистежили ЗСУ. Масштабну пожежу після прильотів було видно навіть із космосу – її зафіксував супутник NASA.

Про ймовірне ураження ракетно-артилерійськими підрозділами ЗСУ важливого об'єкту окупантів у тимчасово контрольованому росіянами Бердянському районі Запорізької області з посиланням на інформацію від місцевих сил спротиву та розвідки 17 травня поінформувало регіональне інформаційне агентство (РІА) "Мелітополь".

 

Подія сталась напередодні – 16 травня. Місцеві жителі повідомляють про чотири потужні вибухи в селі Берестове на Бердянщині. Щонайменше два удари ЗСУ потрапили точно в ціль – ангари, де росіяни влаштували свою військову базу. Детонацію після вибухів чули ще з пів години, попередньо у загарбників згоріла майже вся техніка коло ангару, а особовий склад окупанти відразу почали евакуйовувати з бази до Бердянська. 

Цю інформацію підтверджує мапа пожеж FIRMS від NASA, яка на основі спостережень з супутника зафіксувала по опівдні 16 травня вогнище займання з епіцентром саме в селі Берестове Запорізької області, у точці з координатами 47.14441, 36.77796.

Вогонь у селі Берестове Бердянського району, 16 травня

Зауважимо, даний населений пункт розташований приблизно у 40 кілометрах від районного центру, поруч із важливою автотрасою Т 0819 – це автомобільний шлях територіального значення в Запорізькій області. Він проходить територією Пологівського та Бердянського районів через Кам'янку, Комиш-Зорю та Осипенко в бік Азовського узбережжя.

Нагадаємо, днями у тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області дівчина зірвала прапор рф, що висів у місцевій кав'ярні. У відповідь на це загарбники змусили її вибачитись на камеру.

stopcor.org

Теги: бавовна, війна в Україні,ЗСУ ,Азовське море,Бердянськ