Арешт 113 млн. доларів Жеваго. ГБР заявило про просування у поверненні грошей

Арешт 113 млн. доларів Жеваго. ГБР заявило про просування у поверненні грошей
29563 ПЕРЕГЛЯДІВ

Україна просунулась у питанні повернення зі Швейцарії заарештованих коштів на рахунках бізнесмена та екс-нардепа Костянтина Жеваго. Йдеться про більш ніж 113 млн доларів.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

"ГБР спільно з АРМА працюють над поверненням зі Швейцарської Конфедерації заарештованих понад 113 млн. доларів США на рахунках компаній, кінцевим бенефіціарним власником яких є екс-нардеп, акціонер банку АТ "Банк "Фінанси та Кредит" Костянтин Жеваго", - йдеться в повідомленні.

Як зазначили правоохоронці, кошти було заарештовано на підставі відповідної ухвали слідчого судді Печерського районного суду міста Києва від 26 жовтня 2022 року на запит ДБР.

"Компетентні органи Швейцарської Конфедерації повідомили ДБР про те, що сума активів, наявна на заморожених рахунках, перевищує 113 млн доларів США. Наразі ДБР вживає заходів щодо застосування механізму передачі в АРМА заарештованих коштів за сприяння Швейцарської сторони", - заявили правоохоронці.

Джерело

Теги: АРМА,Финансы,Финансы и Кредит,Жеваго Константин,Жеваго,Ferrexpo ,Швейцария,Швейцарія,ГБР,арест активов,арешт активів,ДБР,ГБР ,АТ "Банк "Фінанси та Кредит",АТ Банк Фінанси та Кредит,Банк Фінанси та Кредит,Банк
Автор: wikibazacom