Миколаївський екс-депутат Горбуров виявився фігурантом справи про хабар голові Верховного Суду

Миколаївський екс-депутат Горбуров виявився фігурантом справи про хабар голові Верховного Суду
303823 ПЕРЕГЛЯДІВ

Колишній депутат Миколаївської міськради, нотаріус Кирило Горбуров є одним із учасників схеми у Верховному Суді України, за якою, за версією детективів НАБУ, голову суду Всеволода Князєва затримали за хабар майже у 3 мільйони доларів.

Про це НікВісті повідомили джерела у Спеціальній антикорупційній прокуратурі.

Як пояснили у Національному антикорупційному бюро, схема полягала у співпраці голови Верховного Суду України, адвокатського об’єднання, створеного для прикриття, та зацікавлених у конкретних рішеннях суду осіб.

За інформацією НАБУ, фактично адвокати були посередниками, які домовлялися про хабарі та рішення суду.

Записи розмов фігурантів справи, опубліковані НАБУ, свідчать, що Кирило Горбуров як довірена особа Всеволода Князєва, ймовірно, взяв участь у передачі грошей від адвокатів, які отримали кошти від власника групи «Фінанси та кредит» бізнесмена Костянтина Жеваго. За інформацією «НікВести», сам Кирило Горбуров є кумом Всеволода Князєва, який раніше був суддею Миколаївського окружного суду.

Кирило Горбуров отримував інструкції щодо оформлення банківського осередку, в якому адвокат залишав хабар.

- Ти приїдеш зараз, тобі там 5-10 хвилин, ти оформиш договір, спустишся вниз, відкриєш (комірку, - прим.). Потім я зайду, відкрию, залишу це в кімнаті. Ти потім ще раз зайдеш, відкриєш, забереш, переведеш собі й усе, — казав Кирилові Горбурову адвокат.

Далі також опубліковано запис бесіди Всеволода Князєва з Кирилом Горбуровим про розподіл частини хабара. З контексту розмови стає зрозумілим, що останній також отримував кошти за свої послуги.

— Ви там за акціонером усе собі з Олегом забрали? Чи правильно все? Все нормально? – питає Всеволод Князєв.

— Ну, там виходить як? Дивись, – відповідає Кирило Горбуров.

- Він розрахувався, все, з вами закрився? – уточнює підозрюваний.

- 1350 там. Ти здобув, так? І ще лишилося 450, так? - Запитує Кирило Горбуров.

- Так.

- Так. Коли там це привезти, – питає екс-депутат.

— Ви вже взяли? Правильно? – питає Всеволод Князєв.

- Так, - відповідає Кирило Горбуров.

Під час передачі частини хабара Всеволод Князєв запевняє Кирила Горбурова, що робить це для нього і ще одного фігуранта Олега Горецького, який є адвокатом і був затриманий разом з головою суду.

— Він із вами з Олегом розрахувався? Щоб я не хвилювався, – каже Всеволод Князєв.

- Ну, слухай. Олег цим питанням займається, я не в курсі, але гадаю, що так, – відповідає Кирило Горбуров.

— Ти зрозумій, що ніби що, я це для вас, — каже Всеволод Князєв.

— Ну, для нас це таке, — відповідає Кирило Горбуров.

За інформацією НікВісті, Кирило Горбуров поки що у Миколаєві не проживає. Він закрив свою нотаріальну контору та переїхав до Києва. На його інстаграм-сторінці вказано, що він надає нотаріальні послуги у Києві, також вказана адреса — Полтавська, 10. За цією ж адресою знаходиться те саме адвокатське об’єднання, яке фігурує у справі — «Горецький та партнери».

Також, судячи з відеофону у будівлі, адвокатське об’єднання «Горецький та партнери» та офіс, де Кирило Горбуров надає нотаріальні консультації, знаходяться на одному поверсі.

Нагадаємо, що Кирило Горбуров був депутатом міськради Миколаєва попереднього скликання, обирався від Європейської солідарності. Також його батько, відомий у Миколаєві історик-краєзнавець Євген Горбуров, є депутатом обласної ради, обраним від уже забороненої ОПЗЖ.

  • Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинною у скоєнні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вина не буде доведена в законному порядку та встановлена обвинувальним вироком суду.

antikor.com.ua

Теги: Кирило Горбуров,Кирило Горбуров хабар,Кирило Горбуров депутат,хабар голові Верховного Суду