Росіяни заливають поля Азовського узбережжя водою з найбільшого водогону Європи, аби зупинити наступ ЗСУ

Росіяни заливають поля Азовського узбережжя водою з найбільшого водогону Європи, аби зупинити наступ ЗСУ
288357 ПЕРЕГЛЯДІВ

Південь України залишився без питної води. Її немає у Приморську та Бердянську. На думку росіян, затоплення допоможе їм захистити рубежі від українського контрнаступу.

Окупанти заливають поля водою з найбільшого водогону Європи, аби ускладнити прохідність для важкої техніки ЗСУ. Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

За їхніми даними, окупований Приморськ на півдні Запорізької області вже кілька днів має серйозні проблеми з водопостачанням. Крім того, без централізованого водопостачання залишились не лише жителі Приморська, а і західні околиці Бердянська – мікрорайони РТС та АКЗ, прилеглі до них дачні кооперативи та селище Азовське.

Інформацію про відсутність води підтверджує і окупаційна адміністрація міста, яка наразі розвозить технічну воду містом за графіком.

Щоправда, за інформацією росіян, водопостачання Приморська обмежене з 24 квітня у зв’язку із ремонтними роботами на Південному груповому водоводі.

Самі ж жителі Бердянська кажуть, що дефіцит води створений окупантами штучно. У місті вважають, що росіяни використовують воду, аби заболотити навколишні поля для ускладнення руху української важкої техніки під час контрнаступу.

stopcor.org

Теги: Приморськ,Бердянськ, ЗСУ,Контрнаступ ЗСУ, війна в Україні