Голосував за визнання "Л/ДНР". В Україні засуджено ще одного депутата Держдуми РФ

Голосував за визнання "Л/ДНР". В Україні засуджено ще одного депутата Держдуми РФ
41183 ПЕРЕГЛЯДІВ

В Україні за матеріалами Служби безпеки до 15 років в’язниці засуджено ще одного депутата Держдуми РФ. Йдеться про Антона Ткачова, який голосував за визнання так званих "Л/ДНР".

Про це повідомляє прес-центр СБУ.

Як розповіли правоохоронці, Ткачов позиціонує себе як "нове обличчя" кремлівського режиму та повністю підтримує агресивну політику вищого військово-політичного керівництва РФ. За це його призначили до Комітету російської Держдуми з інформаційної політики.

Як встановило слідство, 15 лютого 2022 року чиновник підтримав ухвалу про звернення до президента РФ з проханням визнати "незалежність" окупованих районів Донецької та Луганської областей.

При цьому вже 22 лютого депутат проголосував за ратифікацію "договору про дружбу, співпрацю та взаємодопомогу" між країною-агресором та терористичними організаціями "Л/ДНР".

Надалі ці рішення Кремль використав як формальний привод для початку повномасштабного вторгнення в Україну.

На підставі зібраних Службою безпеки доказів суд визнав Ткачова винним за ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність та недоторканність України) ККУ та призначив йому 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Оскільки засуджений перебуває біля РФ, то початок терміну відбування покарання визначено з його фактичного затримання.

Джерело

Теги: Л/ДНР,ЛНР,ДНР,Україна,РФ, Російська агресія , Російська Федерація,Росія,Держдума рф,депутат Держдуми РФ,Держдума РФ,Госдума РФ,Приговор,ЛДНР,вирок,СБУ,Ткачев Антон,Війна,Война,Нападение России на Украину
Автор: wikibazacom