Головні результати за ці дні – нашу перемогу вдалося зробити ближчою – звернення Президента України

Головні результати за ці дні – нашу перемогу вдалося зробити ближчою – звернення Президента України
52772 ПЕРЕГЛЯДІВ

Бажаю здоровʼя, шановні українці!

Три довгих дні, – і наші воїни, наша держава стають сильнішими. Я впевнений - значно сильнішими.

Повертаємося додому з новими оборонними пакетами: більше нової, більше потужної зброї для фронту, більше захисту для наших людей. Більше політичної підтримки.

Італія – хороші переговори з Джорджею, пані Премʼєр-міністром. Зустріч із понтифіком, доволі обнадійлива. Зустріч із Президентом Італії.

Німеччина – пан Президент Штайнмаєр, зустріч із паном канцлером Олафом Шольцом – особливо змістовно для нашої оборони.

Окрім Берліна, відвідали також Аахен. Був на військовій базі, оглянув «Леопарди», оглянув «Мардери», подякував нашим воїнам, які тренуються на німецькій техніці.

Від імені й на честь українського народу отримали в Аахені вагому європейську відзнаку імені Карла Великого. Вперше у залі, де вшановують лауреатів, звучала українська мова – у промові. Українська буде однією з офіційних мов Європейського Союзу, я впевнений у цьому.

Франція – зустріч із паном Президентом Макроном, тривалі, корисні переговори. Є новий військовий пакет. Потужний. Є нові політичні домовленості.

Велика Британія – зустріч із Ріші, паном Премʼєр-міністром Сунаком. Оборона й дуже важливе британське лідерство у військових коаліціях.

Перед міжнародними заходами, що заплановані на найближчий час, скоординували наші позиції: перед G7, самітом у Вільнюсі.

На всіх зустрічах обговорювали нашу формулу миру, і тепер є більше готовності партнерів іти за українською формулою. Є більше підтримки для нашого вступу в ЄС, більше розуміння, що вступ України в НАТО буде, він неминучий.

Дякую Італії за допомогу в захисті життя наших людей – від захисту неба до підготовки повноцінної відбудови України після бойових дій.

Дякую Німеччині за найбільший оборонний пакет – 2 мільярди 700 мільйонів євро. Системи ППО «Айріс» різних модифікацій, ракети до них - багато, гармати, снаряди, бронетехніка…

Окрім того, Німеччина підтримає нашу країну довгостроково – є для цього 11 мільярдів євро, суто на оборону. Плюс Німеччина бере участь у Європейському фонді миру, який посилює наш захист.

Дякую Франції за нові можливості для наших воїнів у протидії російському терору, і зараз іще не час говорити про деталі. Дякую за додаткову техніку, за додаткову бронетехніку. За допомогу в консолідації партнерів.

Дякую Британії за домовленість про навчання наших пілотів. Створюємо коаліцію для тренування пілотів на сучасних західних літаках. Британія – так, Польща – так, і я впевнений: підключиться Франція, інші партнери. Ми продовжуємо працювати й над коаліцією винищувачів, рухаємось активно. Звичайно, дякую Британії за long-range можливості для наших воїнів, за далекобійність.

Отже, головні результати за ці дні – нова зброя для України, шана до українців, нашу перемогу вдалося зробити ближчою.

І ми ще додамо підтримки! Я знаю це. Я вірю в це.

Слава всім, хто в бою заради нашої держави! Слава всім, хто допомагає! Слава всім, хто тренує наших бійців!

Слава Україні

Джерело

Теги: Володимир Зеленський,Зеленський, Володимир Зеленський Вікіпедія,Зеленський Вікіпедія, Володимир Олександрович Зеленський,Президент Володимир Зеленський,Президент Зеленський,Президент України Володимир Зеленський,Президент України Зеленський,Президент України ,Президент ,Україна,звернення Президента України Володимира Зеленського,звернення Президента України Зеленського,звернення Президента Володимира Зеленського,звернення Президента Зеленського,звернення Володимира Зеленського,звернення Зеленського,звернення Президента ,звернення Президента України ,звернення ,перемога,Війна, війна в Україні, Війна з РФ, Війна з Росією, війна з Україною, Війна проти Росії,Війна проти рф, Війна проти України,Еммануель Макрон,Макрон,Еммануель Макрон Вікіпедія,Макрон Вікіпедія,Сунак, Велика Британія Ріші Сунак, Велика Британія Сунак, Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак, Прем’єр-міністр Великої Британії Сунак
Автор: wikibazacom