Вимагали 70 тисяч доларів за "правильну" експертизу: ДБР викрило групу правоохоронців

Вимагали 70 тисяч доларів за "правильну" експертизу: ДБР викрило групу правоохоронців
283124 ПЕРЕГЛЯДІВ

Державне бюро розслідувань викрило групу правоохоронців, які вимагали у фігурантів кримінальних проваджень гроші за проведення "правильних" експертиз, щоб не притягувати їх до кримінальної відповідальності.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

"Працівники ДБР викрили групу правоохоронців, які вимагали гроші у фігурантів кримінальних проваджень за не притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Одна зі схем полягала у проведенні замовних експертиз, до якої був залучений заступник директора Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз", – йдеться у повідомленні.

Встановлено, що група правоохоронців вимагала у директора приватного підприємства, якого підозрюють у розкраданні бюджетних коштів під час будівництва школи, 70 тисяч доларів за проведення "правильної" будівельно-технічної експертизи. Результати цієї експертизи могли б стати підставою для закриття кримінального провадження.

"Працівники ДБР затримали заступника директора Одеського науково-дослідного інституту судових експертиз – під час передачі обумовленої суми", – розповідає пресслужба.

Вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру у зловживанні впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України) та обрання запобіжного заходу. Санкція статті передбачає покарання до 8 років позбавлення волі.

stopcor.org

Теги: ДБР ,вимагання