НАБУ взяло голову Верховного Суду Князєва на хабарі у $3 млн. - джерела

НАБУ взяло голову Верховного Суду Князєва на хабарі у $3 млн. - джерела
289682 ПЕРЕГЛЯДІВ

15 травня стало відомо про сенсаційне затримання голови Верховного Суду Всеволода Князєва, яке провели детективи НАБУ.

Інформацію оприлюднили на офіційній сторінці Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП).

САП та НАБУ викрили масштабну корупцію у Верховному Суді, а саме схему щодо одержання неправомірної вигоди керівництвом та суддями Верховного Суду. Зокрема, затримано голову Верховного Суду України Князєва.

Причина затримання – отримання хабаря у розмірі 3 млн дол.

В коментарях до повідомлення Іванова громадяни сумніваються, чи дійсно затримали посадовця: припускають, що він, як то зазвичай робиться, терміново вирушив до Відня.

Всеволод Князєв – 43-річний суддя, який очолив Верховний Суд з грудня 2021 року. За першою вищою освітою – суднобудівельник, за другою – юрист (закінчив Одеську юридичну академію, яку ще інколи називали "імені Ківалова" – за прізвищем соратника Януковича). Кар'єра на посаді судді почалась у 2013 році, а вже через 3 роки чоловік почав працювати у Касаційному адмінсуді Верховного Суду.

Варто зазначити, що під час обрання голови ВСУ Князєва підтримали 98 суддів з 168 - вибори відбувались під час спеціального пленуму. Найближчі суперники отримали набагато меншу підтримку (Погребняк – 49 голосів, Ткачук – 7).

Оновлення

САП і НАБУ на офіційній сторінці Facebook повідомило про викриття масштабної корупції у Верховному Суді. При цьому опублікували світлини з місця подій: пачки американських доларів, трьома рядами викладених на дивані.

Стаття доповнюється....

stopcor.org

Теги: Всеволод Князєв,Всеволод Князєв хабар,Всеволод Князєв суддя, НАБУ,Верховний суд