Нове авто «Військовослужбовця на папері» Віталія Опанасенка. Що не бачить НАЗК? І до чого тут «Моджахед»

Нове авто «Військовослужбовця на папері» Віталія Опанасенка. Що не бачить НАЗК? І до чого тут «Моджахед»
42851 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно набуло розголосу інформація щодо фіктивної служби в ЗСУ таких осіб, як Анатолій Матіос та Віталій Опанасенко (обидва колишні військові прокурори).

Так, Анатолія Матіоса, який на своїй сторінці в фейсбук хизується військовим контрактом та генеральськими погонами, фактично бачили то в с. Лісники Київської обл., то в ресторані «BEEF meat&wine» в Печерському районі, то взагалі в Чернівецькій області (відео та фото на своїй сторінці опубліковував блогер та журналіст Ісландія ТВ Василь Крутчак).

Стосовно Віталія Опанасенка, виданням politica.com.ua 19.01.2023 опублікована стаття «"Військовослужбовець на папері”: «адвокат» Віталій Опанасенко прикриваючись статусом захисника України ігнорує судові засідання заради пробіжок в Конча-Заспі», в якому зазначається, що в суді Опанасенко заявив, що він проходить службу у лавах Збройних Сил України, але виданням доведено, що Опанасенко фактично займається повсякденним побутом в Києві (придбаває автомобілі, відвідує фітнес-клуби та салони краси, їздить на роботу, відпочиває на Західній Україні, проводить час з сім’єю та друзями).

І ось нещодавно, 02.04.2023, Віталій Опанасенко придбав новий автомобіль MERCEDESBENZ GLS 400 D 2022 р.в. білого кольору, номер КА0027СС, вартість якого становить $132 тис.дол.США.

За півроку до цього, 16.11.2022, Опанасенко придбав ще один автомобіль MERCEDES-BENZ AMG GLB 35 2020 р.в. білого кольору номер КА0027ІМ, який він оформив на свою дружину, але користується він особисто по сьогоднішній день. Вартість такого автомобіля становить близько $ 50-70 тис.дол.США. До речі, фото цього автомобіля знаходиться на популярному сайті і зроблено воно біля його офісу та ресторану «BEEF meat&wine», де також часто буває Анатолій Матіос.

Нещодавно один з активістів звертався до НАЗК з «Повідомленням про корупцію» Опанасенком В.І. та Матіосом А.В., але йому надали формальну відповідь, що в його Заяві не вказано посад та військових формувань, в яких вказані особи проходять службу та відсутні відомості щодо виду оплачуваної або підприємницької діяльності, яким займаються Опанасенко В.І. та Матіос А.В. (копія відповіді додається).

Тож також хочеться звернутись до НАЗК, але вже з наступними питаннями:

- звідки такі гроші у особи, яка у воєнний час формально є військовослужбовцем, та, як Ви зазначаєте, така особа не здійснює фінансово-господарську діяльність?

- як звичайний громадянин може надати Вам інформацію з найменування посад та військових формувань, якщо ця інформація має певну конфіденційність та відсутня в загальнодоступному середовищі? До того ж, відповідно до ч.2 ст.1 Закону України «Про запобігання корупції» та ч.1 ст.2 Закону «Про військовий обов’язок та військову службу» військовою посадовою особою є будь-який військовослужбовець (за винятком військовослужбовців строкової військової служби та курсантів) є незалежно від того, яку посаду він обіймає. 

Тобто зауваження НАЗК в особі Керівника Департаменту Олександра ШУЛЬГИ стосовно не зазначення посад та військових формувань, вважаємо недоречним, а не реагування на повідомлення про можливе вчинення корупційного правопорушення є незаконним. Чи зазначені особи і де-юре не є військовослужбовцями?!

А зараз трішки дисонансу.

01.04.2023 у боях за Україну загинув білоруський доброволець-мусульманин Даніїл Ляшук із позивним "Моджахед". 

На сайті Президента 07.04.2023 з’явилась Петиція «Про присвоєння звання “ГЕРОЙ УКРАЇНИ” Даніїлу ЛЯШУКУ з врученням ордену “ЗОЛОТА ЗІРКА” (посмертно)», яка менш ніж за 10 днів набрала 33 тис. підписів та вже знаходиться на розгляді Президента Володимира ЗЕЛЕНСЬКОГО.

Та хочеться нагадати, що у 2017 році військова прокуратура на чолі з Анатолієм Матіосом засудили Даніїла Ляшука до 10 років в’язниці (але вийшов на волю у 2021 році по «закону Савченко»).

І на наступний день після загибелі Моджахеда (02.04.2023) підлеглий Матіоса – «Військовослужбовець на папері» Опанасенко придбаває вищенаведений автомобіль вартістю в $132 тис.дол.США.

Тобто розумієте, що поки реальні захисники вмирають за Україну саме в той час, їхні вороги… сука, внутрішні вороги в самій Україні, придбавають дорогі автомобілі вартістю в $132 тис.дол.США.

Автор: Олександр Задорожний


Редакція не несе відповідальності за зміст опублікованих повідомлень інформаційних агентств та реклами і може публікувати статті, не поділяючи точку зору автора.

По всіх питаннях щодо опублікованого матеріалу звертайтесь на електронну пошту: Wikibazainfo@gmail.com

Теги: Моджахед,НАЗК ,Віталій Опанасенко,Опанасенко,Україна,Військовослужбовці ,Військовослужбовець,Матіос,Анатолій Матіос,Анатолій Матіос Вікіпедія,Матіос Вікіпедія,BEEF meat&wine,Шульга,Олександр Шульга
Автор: wikibazacom