Кількість жертв щоденних обстрілів прикордонних територій на півночі України стрімко зростає

Кількість жертв щоденних обстрілів прикордонних територій на півночі України стрімко зростає
39747 ПЕРЕГЛЯДІВ

Ми мало звертаємо на подібні повідомлення, як, наприклад, це:

«Сьогодні під ударом було с. Стариця Чугуївського району. На жаль, внаслідок обстрілу загинуло двоє цивільних людей: 59-річна жінка та 65-річний чоловік. Щирі співчуття рідним і близьким загиблих».

Хоча за цими офіційними реченнями — два людських життя. 

Ми не можемо зробити зону в 100 км вздовж кордону з країною-агресором безлюдною. Там, дійсно, зараз не відбуваються активні бойові дії, але ворог має достатньо сил, засобів і ненависті до нашої вільної нації, щоб вбивати українців.

1 травня 2023 року. На Чернігівщині російська керована бомба вбила 14-річного підлітка Валентина Мехедова, який перебував недалеко від школи із батьком. Хлопчик не встиг добігти до будинку лише кілька метрів, коли уламок влучив йому в шию.

У той трагічний день 14-річний хлопчик разом із батьком поверталися додому в селі Лизунівка Новгород-Сіверського району Чернігівської області. Їм залишалося декілька метрів до дому, як в небі почувся страшний гул, а потім пролунав вибух. Росія запустила з винищувачів із боку Брянської області керовані авіаційні бомби з крилами. Одна авіабомба впала поряд із батьком та сином на території школи, що не працює. Коли дим трохи розвіявся, батько побачив свого сина, у якого вся шия була у крові. Уламок влучив у шию хлопчика, поранення було смертельним.

Староста села Михайло Лельотко розповів, що Валік був наймолодшою дитиною в сім’ї. Має ще двох старших братів, обоє зараз на фронті, захищають Україну. Хлопчик дуже пишався ними, виставляв їхні фото у соціальних мережах.

Олег і Ярина, сім’я  з Чернігівщини. В серпні під час ракетного обстрілу від важких поранень гине донька Ксенія. В лютому 2023 на Бахмутському напрямку гине Олег. Невдовзі удар Шахіда вбиває Ярину разом з ще однією жінкою. Початок травня. Удар керованими авіабомбами по прикордонних селах Чернігівщини. Одна з них потрапляє в батьківську хату Олега, де була його мати, 68 років, та син Тарасик. Жінку впізнали, тіло хлопця розірвало повністю.

Андрій Васильчук, для “Новини”.

Теги: Кількість жертв щоденних обстрілів,жертви ,обстріли,обстріл,ракета,ракети,крилаті ракети,обстріли прикордонних територій на півночі України ,Україна ,Війна, війна в Україні, Війна з РФ, Війна з Росією, війна з Україною, Війна проти Росії, Війна проти України,Війна проти рф, Війна Росії проти України
Автор: wikibazacom