Росіяни вдарили по мосту на Чернігівщині – у 4 км від держкордону: що відомо

Росіяни вдарили по мосту на Чернігівщині – у 4 км від держкордону: що відомо
353417 ПЕРЕГЛЯДІВ

Всерйоз побоюються українського десанту на Брянщину чи вигадали нове виправдання для відвертого терору й знищення об'єктів цивільної інфраструктури на півночі України? Окупанти ймовірно завдали удару по мосту через ріку Снов на Чернігівщині – це вже друга атака на шляхопроводи області за останні два місяці.

Відеокадри, на яких можна побачити момент атаки, ціллю якої став автомобільний міст, першим оприлюднив 12 травня російський пропагандистський канал "Военный осведомитель". Заявлено, що це – удар по мосту через річку Снов у районі села Карповичі в прикордонні Чернігівської області. Пізніше відео з посиланням на першоджерело також перепостив у Твітері користувач Necro Mancer.

 

Як заявляють росіяни, цей міст Сили оборони України нібито могли використовувати для "перекидання своїх диверсійно-розвідувальних груп" на територію суміжної Брянської області рф.

Згодом "воєнкор" Всеросійської державної телевізійної та радіомовної компанії Євген Поддубний оприлюднив у своєму Телеграм-каналі нібіто результати вогневого ураження мосту через ріку Снов у районі українського села Карповичі (Чернігівська область).

Російський ''воєнкор'' Піддубний оприлюднив фото, заявлене як результат ураження мосту на Чернігівщині

За даними вечірнього зведення Генштабу ЗСУ за 12 травня, на Сіверському та Слобожанському напрямках противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах. Окупанти здійснили мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів Волфине Сумської області, а також Червона Зоря, Ветеринарне, Глибоке, Липці, Стариця, Огірцеве, Гатище, Вовчанськ, Нестерне, Великий Бурлук на Харківщині.

Своєю чергою, в ОК "Північ" підтвердили атаку росіян у районі населеного пункту Карповичі. З 12:10 до 13:40 в цій місцевості було зафіксовано 20 "приходів" – імовірно з міномету 120 мм. Загалом станом на 20:00 12 травня російські війська ще тричі обстріляли прикордоння Чернігівської та Сумської області. Однак про втрати серед місцевого населення чи пошкодження цивільної інфраструктури наразі інформація не надходила. 

Нагадаємо, 9 квітня армія рф завдала авіаудару по мосту через річку Судість на півночі Чернігівщини. Імовірним мотивом атаки тоді називали впевненість російського командування в тому, що саме через цю споруду нібито прямували "диверсанти" у Брянську область, а також могли переміщуватись підрозділи ЗСУ. Було також оприлюднено відео авіанальоту.

stopcor.org

Теги: Чернігів, війна в Україні, окупанти, Російська агресія