Колекція танків ЗСУ зростає: міноборони замовить у "Укроборонпрому" "Оплоти" (деталі)

Колекція танків ЗСУ зростає: міноборони замовить у "Укроборонпрому" "Оплоти" (деталі)
41084 ПЕРЕГЛЯДІВ

Міністр оборони України вже "обкатав" новенький найсучасніший український танк і випробував його на всю міць та силу. 

Про те, що Міноборони замовить у "Укроборонпрому" танки "Оплоти" повідомили 12 травня. Інформація з'явилася на офіційній сторінці міністерства. Також у відомстві опублікували фото, на яких Олексій Резніков із широкою усмішкою звітує, що випробував танк особисто. Тестував найновіший український танк Резніков на полігоні в Харківській області.

"Я переконаний, що в танковій коаліції в перших рядах має бути саме український танк", – наголосив міністр. І додав, що Міноборони, Мінстратегпром, профільний комітет ВРУ та "Укроборонпром" продовжують працювати на єдиному фронті заради перемоги. 

Окрім того, в рамках візиту на Харківщину міністр нагородив відзнаками співробітників одразу декількох підприємств “Укроборонпрому" за внесок в обороноздатність України. Він зазначив, що перші місяці повномасштабного вторгнення Україна вистояла завдяки героїзму Сил безпеки та оборони України, а також безперервній роботі підприємств “Укроборонпрому". Адже перші зразки важкого західного озброєння Україна почала отримувати лише наприкінці минулорічної весни. 

Зазначимо, БМ “Оплот" – це сучасний український основний бойовий танк, розроблений Харківським конструкторським бюро машинобудування. Цей танк є докорінною модернізацією танка Т-84У “Оплот" та найновішим представником серії танків Т-84.

Танк призначений для ураження усіх видів наземних цілей в умовах вогневої протидії супротивника.

Джерело

Теги: БМ "Оплот",БМ Оплот,Оплот,Україна,танк Т-84У “Оплот",Т-84У “Оплот",Т-84У ,Т-84,"Укроборонпром" ,ДК "Укроборонпром",Укроборонпром,ВРУ,ВР, Верховна Рада, Верховна Рада України,Міноборони, Мінстратегпром
Автор: wikibazacom