Перейшов "червону лінію": путін готує усунення Пригожина, – ЗМІ

Перейшов "червону лінію": путін готує усунення Пригожина, – ЗМІ
341405 ПЕРЕГЛЯДІВ

Добалакався. Російський диктатор путін, імовірно, готовий задіяти свої спецслужби, щоб силою змусити замовкнути Євгена Пригожина після того, як бос "вагнерівців" у своїй промові жорстко проїхався по військово-політичній верхівці рф та зачепив самого кремлівського господаря.

Про це, зокрема, свідчить "темник", отриманий пулом кремлівських пропагандистів, де Пригожина зображують як "зрадника". Таку інформацію 11 травня у матеріалі, що базується на внутрішніх російських джерелах, озвучила британська The Daily Mail.

Ватажок найманців ПВК "Вагнер", імовірно, назвав 70-річного президента рф "повним м**аком" і висміяв його як "щасливого дідуся" на тлі повідомлень з фронтів про відступ російських військ і здобутки ЗСУ біля міста-фортеці Бахмут на Донеччині.

 

Пізніше Пригожин натякнув, що його нецензурний випад насправді був спрямований проти начальника Генерального штабу армії рф – 67-річного Валерія Герасимова, якого він звинувачує у нестачі боєприпасів на фронті.

Іншою можливою ціллю був міністр оборони Сергій Шойгу, якому також 67 років, але багато хто вважає, що удар був спрямований безпосередньо на путіна.

Незалежне інформаційне видання Meduza повідомило з посиланням на свої джерела в Кремлі, що Пригожин перетнув "червону лінію" у своїх неодноразових нападках на путінську верхівку і її нездатність надати його бойовикам боєприпаси для взяття Бахмута.

"Якщо так буде продовжуватися, офіційні сили безпеки неодмінно покладуть цьому край", – заявило джерело, близьке до Кремля, повідомляє Meduza.

Наразі незрозуміло, чи означає це фізичну ліквідацію – долю багатьох ворогів путіна – або арешт, можливо, за державну зраду. За цією статтею шеф "вагнерівців" може бути ув'язнений на термін до 21 року.

У матеріалі зазначається, що московські пропагандистські агентства вже отримали "попередження" від адміністрації путіна про те, що якщо Пригожин не припинить критикувати міністерство оборони рф і повідомляти про "невдачі на фронті", журналісти мають почати "зображати його як зрадника".

Путін остаточно відвернеться від Пригожина, якщо той "продовжуватиме порушувати дисципліну". Ватажок бойовиків пригрозив вивести війська з Бахмута, якщо його вимоги щодо боєприпасів не будуть виконані. І це – незважаючи на те, що Пригожин, як повідомляється, все ще має можливість "вступити в прямий діалог з президентом".

Але інші джерела стверджують, що путін більше не відповідає на дзвінки свого колишнього "кухаря".

stopcor.org

Теги: пригожин, путін, війна в Україні,рф