БЕБ завершило розслідування щодо підробки товарів італійського виробника кави

БЕБ завершило розслідування щодо підробки товарів італійського виробника кави
39132 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Територіального управління БЕБ у Закарпатській області завершили досудове розслідування у справі щодо незаконного використання знаків для товарів торгової марки, право на яку належить відомому італійському виробнику кави.

Встановлено, що протягом 2021 - 2022 років, група осіб купувала та у подальшому реалізовувала фальсифіковану кавову продукцію з нанесенням на неї підроблених знаків торгової марки.

Підроблена продукція продавалася гуртом та в роздріб через інтернет та на ринку Мукачева. Жодних угод та ліцензій на використання торгової марки громадяни не мали.

Як повідомлялося раніше, за результатами обшуків правоохоронці вилучили понад 5 тисяч пачок кави в зернах загальною вагою близько 5 тонн. Згодом, після проведення експертизи, компанія-виробник підтвердила, що уся продукція є підробленою. Таким чином закордонній компанії, що зареєструвала торговельну марку в Україні та має міжнародну реєстрацію, було завдано матеріальну шкоду на загальну суму майже 3,5 млн грн.

Особам повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 229 КК України (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару). Незаконну продаж продукції припинено, матеріали скеровано до суду.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалось детективами Територіального управління БЕБ у Закарпатській області, за оперативного супроводу співробітників відділу протидії кіберзлочинам в Закарпатській області ДКП НПУ та процесуального керівництва Закарпатської обласної прокуратури.

Джерело

Теги: БЕБ у Закарпатській області,БЕБ ,БЕБУ, Бюро економічної безпеки,Бюро економічної безпеки України,Україна, Закарпатська область,Закарпаття,БЕБ завершило розслідування щодо підробки товарів італійського виробника кави,кава,розслідування щодо підробки товарів італійського виробника кави,підробка товарів італійського виробника кави,італійський виробник,італійський виробник кави
Автор: wikibazacom