Лівобережна "бавовна": ЗСУ уразили лісові "табори" росіян у Скадовському й Каховському районах

Лівобережна "бавовна": ЗСУ уразили лісові "табори" росіян у Скадовському й Каховському районах
349188 ПЕРЕГЛЯДІВ

Лісові схованки не допомогли: Сили оборони України виявили й знищили чотири локації скупчення особового складу й техніки російських загарбників на лівобережжі Херсонської області протягом однієї доби. Причому в одному з випадків точку випадково "злили" самі ж недолугі солдати рф. "Бавовнятко" відмітилось у районі Нової Каховки та на Скадовщині біля підступів до Кінбурнського півострову.

Про успіхи українських підрозділів БПЛА та артилерії на Таврійському напрямку розповів увечері 10 травня канал "Николаевский Ванек", що інформаційно співпрацює з Силами оборони півдня. З його слів, тактика переховування у лісах Херсонщини стала надто небезпечною для окупантів – їх "накрили" одразу у чотирьох точках:

  • на північ від Чулаківки (Скадовський район), де росіяни влаштували "польовий кемпінг" для своєї військової техніки;
  • поблизу Гладківки (Скадовський район) – "прилетіло" в будинок, де окупанти розмістили особовий склад;
  • біля села Кринки Олешківської міської громади (Херсонський район) – російські солдати "засвітили" фото свого пікніка у лісі з міткою геолокації, чим самі навели на себе артилерію ЗСУ;
  • у Малокаховці (Каховський район) – ЗСУ уразили гаражі, де окупанти ховали свою військову техніку й відібрані у місцевих автомобілі.

Кадри однієї з вдалих атак Сил оборони на цьому напрямку оприлюднив увечері 10 травня народний депутат України, заступник голови парламентського Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Юрій Мисягін.

"Артилерія 406-ї бригади ЗСУ на окупованій частині лівобережної Херсонщіни знищує дві 152-мм гаубиці Д-20, які росіяни "переможно" сховали у лісах", – підписав відео депутат.

Зауважимо, за даними оперативного зведення Генштабу ЗСУ на ранок 11 травня, на Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється. Окупанти обстріляли Дудчани, Берислав, Веселе, Антонівку, Дніпровське, Берегове, Білозерку, Кізомис, Широку Балку, Станіслав Херсонської області та місто Херсон.

Водночас, протягом попередньої доби наші захисники знищили 5 ворожих БпЛА різних типів. А підрозділи ракетних військ і артилерії ЗСУ уразили один зенітно-ракетний комплекс, два райони зосередження живої сили, один склад пально-мастильних матеріалів, два артилерійських підрозділи на вогневій позиції, а також станцію радіоелектронної боротьби окупантів.

stopcor.org

Теги: бавовна, війна в Україні,ЗСУ, окупанти