Росіяни припинили наступ під Куп'янськом, натомість ЗСУ за добу "мінуснули" ще 610 загарбників, – Генштаб

Росіяни припинили наступ під Куп'янськом, натомість ЗСУ за добу "мінуснули" ще 610 загарбників, – Генштаб
353771 ПЕРЕГЛЯДІВ

Російські окупанти продовжують зосереджувати основні зусилля на наступі на Авдіївському, Бахмутському, Лиманському та Мар'їнському напрямках. Тут ЗСУ відбили 39 атак.

За даними Генштабу, росіяни припинили атаки під Куп’янськом. І це при тому, що напередодні ворог місяцями намагався штурмувати цей напрямок.

Крім того, Генеральний штаб ЗСУ станом на 11 травня повідомив, що найзапекліші бої тривають за Бахмут і Мар'їнку.

"На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії у місті Бахмут. На Авдіївському напрямку – безуспішні наступальні дії в районі Авдіївки. На Мар’їнському напрямку підрозділи сил оборони відбили численні атаки окупантів в районі міста Мар’їнка", – йдеться у зведенні Генштабу.

 

Щодня наші захисники ліквідовують сотні окупантів. Лише за минулу добу статистику поповнили 610 ворогів. А від 24 лютого 2022 року втрати росіян вражають: за цей час вже ліквідовано 196 920 російських солдатів.

Зауважимо, що реальна цифра може бути більшою, адже вкрай складно рахувати ліквідованих загарбників у зонах ведення активних бойових дій.

Крім людської сили, росіяни зазнають втрат й у військовій техніці. За останню добу ЗСУ ліквідували чотири танки і навіть дві ворожих системи ППО.

 

Нагадаємо, що стало відомо про припинення фінансування росіянами тимчасово окупаційних адміністрацій у Запорізькій області. Офіційно Москва цю новину ще не коментувала. Але за даними Центру інформаційного спротиву, росіяни припинили фінансування через те, що не вірять у здатність втримати регіон під час наступу ЗСУ.

stopcor.org

Теги: ЗСУ, війна в Україні,втрати РФ,втрати окупантів