Пригожин визнав успіхи ЗСУ під Бахмутом: армія рф втратила "стратегічний плацдарм" - деталі

Пригожин визнав успіхи ЗСУ під Бахмутом: армія рф втратила "стратегічний плацдарм" - деталі
277551 ПЕРЕГЛЯДІВ

9 травня путінський кухар Пригожин заявив про втечу російського підрозділу з-під Бахмуту. При цьому окупанти втратили, за його словами, "стратегічно" важливі позиції.

Інформацію оприлюднено на каналі російського терориста.

Очільник ПВК "Вагнер" пояснив, що ідеться про 72-у мотострілецьку бригаду армії рф, яка входила до складу 3-го армійського корпусу (корпус був сформований на основі так званих "добровольчих батальйонів").

При цьому росіянин зазначив, що ЗСУ вдалось повернути ділянку площею близько 3 кв. км. "Вагнерівці" втратили близько пів тисячі осіб, щоб "втримати" плацдарм, запевнив Пригожин.

Між тим у Telegram-каналі Миколи Волохова, командира загону розвідників Terra ЗСУ, ішлося про те, що дійсно у районі Бахмуту українські бійці досягли певного успіху. Про це ж він говорить у відео 9 травня, при цьому зазначає: очікували активізації ворога, але її не було.

Про успіхи ЗСУ також ідеться у дописі українського бійця, який веде канал "Бахмутський Демон". 8 травня він також пише про деякі успіхи, і продовжує натякати на успіхи і 9 травня.

Ситуація під Бахмутом на Донеччині - допис від 9 травня 2023 року

Ситуація під Бахмутом на Донеччині - допис від 8 травня 2023 року

Наразі офіційного підтвердження щодо позитивних зрушень на лінії фронту під Бахмутом на Донеччині немає. За появи нових даних матеріал оновлюватиметься.

На онлайн-карті бойових дій DeepState, яку оновлюють згідно зі зведеннями Генштабу ЗСУ і повідомленнями бійців, також змін останніми днями не відбулось.

Бахмутський напрям: ситуація протягом 7-8 травня 2023 року

Генштаб ЗСУ у свою чергу у крайньому звіті наголосив: "На Бахмутському напрямку противник продовжує вести наступ".

stopcor.org

Теги: ЗСУ , війна в Україні, окупанти,пригожин,Бахмут