Вимагав хабар у експортерів зерна: поліція затримала посадовця Держспоживслужби

Вимагав хабар у експортерів зерна: поліція затримала посадовця Держспоживслужби
299168 ПЕРЕГЛЯДІВ

Слідчі Головного управління Нацполіції та працівники СБУ затримали посадовця Держспоживслужби, який вимагав у експортерів зерна хабар у розмірі 2 тисяч доларів США.

Про це повідомляє пресслужба поліції.

"Правоохоронці встановили, що зазначений керівник вимагав у приватних комерційних суб’єктів господарювання, які займалися експортом зерна, неправомірну грошову винагороду за отримання необхідних висновків фітосанітарних експертиз та видачу відповідних сертифікатів.

За фактом корупційної діяльності посадовця слідчі відкрили кримінальне провадження. У ході його розслідування було задокументовано вимагання у підприємця 2 тисяч доларів США", - йдеться у повідомленні.

Затримати держслужбовця вдалося під час отримання другої частини неправомірної нагороди в процесуальному порядку відповідно до ст. 208 Кримінального процесуального кодексу. Він перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає до 10-ти років ув’язнення з конфіскацією майна. Триває слідство.

Нагадаємо, 5 травня стало відомо, що Київська міська прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо ексректора одного з провідних вишів за фактами заволодіння державними коштами в особливо великих розмірах. Він надавав підлеглим вказівки щодо нарахування йому премії, не маючи для цього підстав.

stopcor.org

Теги: Держспоживслужба, хабар, Корупція,експорт зерна