Єдине інформаційне агентство Міноборони, котре читають мільйони українців, хочуть скоротити

Єдине інформаційне агентство Міноборони, котре читають мільйони українців, хочуть скоротити
50282 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно у суспільстві гучно обговорювали рішення уряду щодо ліквідації виплати додаткової винагороди в 30 тисяч для військовослужбовців.

Тепер під приводом створення Військового телебачення руйнують унікальну й одну із найдієвіших складових державної інформаційної політики, що висвітлює  реалії сучасної великої війни — Інформаційне агентство Міністерства оборони АрміяInform.

Основні теми і акценти матеріалів журналістів Інформаційного агентства  АрміяІнформ:

  • новини про перебіг подій щодо відсічі збройної агресії рф проти Україну (+репортажі з передової, відео - хроніка оборони України);
  • рішення, заяви Президента України, уряду, парламенту, Міністра оборони України, Головнокомандувача ЗСУ.
  • інформаційне супроводження призову на військову службу, мобілізаційних заходів, підготовка кадрів;
  • навчання військ;
  • розвиток оборонних спроможностей (всебічне забезпечення ЗСУ, особливо новими зразками ОВТ);
  • розвиток міжнародного військового співробітництва (ЗСУ  стоять на заваді реалізації агресивних планів рф і це є важливим сигналом для всього світу);
  • історії звитяг наших захисників. Мужністю та стійкістю українських воїнів захоплюється весь світ.
  • протидія роспропаганді. Розвінчуємо росфейки. Історична правда руйнує російські версії історичного минулого;
  • популяризація власної воєнної історії та запровадження нових військових традицій;
  • соціальні питання (права, пільги військовослужбовців, учасників бойових дій, фінансове забезпечення, реабілітація  поранених воїнів);
  • законодавчі ініціативи.

Інсайдеру вдалося дізнатися про ініціативу скоротити організаційно-штатну структуру агентства в 5 разів, прибрати усі регіональні редакції, унеможливити роботу мобільних груп ІА, що працюють на передку і звідти інформують громадськість про перебіг бойових дій (Наразі 6 військовослужбовців Інформаційного агентства перебувають  у відряджені у районі бойових дій).

Для інформації:

1. Щодня на сайті Інформаційного агентства розміщується 80-100 інформацій та матеріалів (близько 40 відсотків з них авторські матеріали).

Сайт ведеться цілодобово.

Постійно наповнюються соцмережі агентства: Телеграм, Фейсбук, Instagram, YOUTUBE-канал, аккаунт у Twitter.   Наразі кількість підписників на сторінці у Фейсбук – 66 тис., у Телеграм- 10 тис. у Twitter – майже 54 тис.

2. У 2022 році на сайті ІА розміщено – 30 971  повідомлень та матеріалів (різного жанру). Загальна кількість відвідувань сайту Інформаційного агентства у  2022 році –  понад 39 мільйонів (39 192 805).

Протягом березня-квітня АрміюInform іншими ЗМІ процитовано 772 рази.

2. Крім того Інформаційне агентство випускає друковану продукцію, дайджести, книжки, довідковий матеріал з питань соціального, фінансового забезпечення військовослужбовців:

впродовж  березня-травня 2022 року вийшло у світ  7 номерів Інформаційного дайджесту «Паляниця» (формат А-3, 4 стор.). Це друковане видання випускалося з метою підвищення поінформованості воїнів ЗСУ, роз’яснення суспільно важливої проблематики в оборонній та безпековій сферах, зменшення впливу ворожої пропаганди.

у вересні 2022 року було випущено 2 номери інформаційного дайджесту АрміяІнформ для населення деокупованих територій.

у грудні 2022 року Інформаційне агентство випустило у світ два Дайджести (форматом А5, 36 стор.) для особового складу Сил оборони. 

книга «30 війн із Zаклятим сусідом» (наклад 3000) - це історична правда про протистояння України з росією, яке  триває не одне століття.

фотоальбом  «ВОЇНИ світла, добра, життя»  (1000 прим.) випущено з метою вшанування мужності та стійкості українських захисників у боротьбі з російським агресором.

Безперечно, створення військового телебачення – справа потрібна. Але знищення інформагентства, за рахунок якого планується створити вакації для військового телебачення – справа хибна й призведе лише для погіршення інформування населення, знищення армійської школи журналістики, звільнення чималої кількості фахових військових журналістів.

Теги: Єдине інформаційне агентство Міноборони,Єдине інформаційне агентство ,інформаційне агентство Міноборони,інформаційне агентство ,Міноборони, Міноборони України,Україна,Військове телебачення,телебачення,державна інформаційна політика,інформаційна політика,політика,АрміяІнформ,Міністр оборони України, Головнокомандувач ЗСУ, ЗСУ,заяви Президента України,Президент України,Президент
Автор: wikibazacom