У екснардепа знайшли унікальні стародавні артефакти: колекція привласненого вражає (фото)

У екснардепа знайшли унікальні стародавні артефакти: колекція привласненого вражає (фото)
52466 ПЕРЕГЛЯДІВ

Старі звички дають про себе знати. Раніше у цього ж депутата вилучили величезну колекцію археологічних скарбів – їх було більше, ніж у Національному музеї.

Працівники ДБР знайшли у колишнього народного депутата України Валерія Горбатова колекцію стародавніх українських артефактів. Зокрема, унікальний гунський меч із золотим оздобленням, золоту візантійську ікону XI – XII ст., прикраси, шоломи, ікони та інші предмети, які мають історичну та культурну цінність. Про це " target="_blank" rel="follow noopener">йдеться у повідомленні ДБР.

Крім того, фото з вилученими іконами публікують адміни телеграм-каналу "Оперативний ЗСУ".

На фото – дорогоцінні історичні артефакти, серед яких меч гунів, декорований золотом та альмандинами.

Також знайдені обладунки, серед яких – шоломи польських гусарів, монети періодів від античності до пізнього середньовіччя. Знайшли правоохоронці й візантійську золоту декоровану емаллю іконку із зображенням архангела Михаїла, холодну зброю Першої та Другої світових воєн.

Цінні знахідки передали на зберігання до Національного музею історії України. Вартість колекції, за попередніми даними, становить мільйони доларів.

І це при тому, що рік тому цього депутата працівники ДБР викрили на фінансуванні терористичної організації "ДНР". На початку двохтисячних років Валерій Горбатов очолював Раду міністрів АР Крим. Вже після анексії Криму він продовжував здійснювати бізнес-діяльність на окупованих територіях України та сплачував податки окупантам.

Тоді ж працівники ДБР провели шість одночасних обшуків. В одному з офісних приміщень Києва, що належать ексдепутату, виявили понад шість тисяч одиниць історичних та культурних цінностей. Всі вони були нелегально добуті, ймовірно, чорними археологами у Криму.

Сам Валерій Горбатов був головою Ради міністрів Автономної республіки Крим у 2001-2002 рр., народним депутатом у 1994-2006 рр., членом Селянської партії, Народно-демократичної партії, "Трудової України", "Відродження регіонів", "Єдиної України", СДПУ(О), СПУ, "Нашої України" та Партії захисників Вітчизни.

Джерело

Теги: Валерій Горбатов,Горбатов,Валерій Горбатов Вікіпедія,Горбатов Вікіпедія,У екснардепа знайшли унікальні стародавні артефакти,унікальні стародавні артефакти,артефакти,стародавні артефакти,Валерій Горбатов унікальні стародавні артефакти,Горбатов унікальні стародавні артефакти,Валерій Горбатов стародавні артефакти,Горбатов стародавні артефакти,ДНР,ДБР,АР Крим,Крим,Трудова Україна, Відродження регіонів, Єдина Україна, СДПУ(О), СПУ, Наша Україна, Партія захисників Вітчизни
Автор: wikibazacom