Голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк пов’язана із захопленням землі на Оболоні людьми з оточення Януковича

Голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк пов’язана із захопленням землі на Оболоні людьми з оточення Януковича
38696 ПЕРЕГЛЯДІВ

Розпродуючи за копійки Україну будь-яким підозрілим особам, «слуги» не забувають і про себе. Як повідомив блогер Володимир Бондаренко, серед власників землі на Оболоні, де планується будівництво елітного житла, є голова президентської партії Олена Шуляк.

Земельна ділянка площею 113,5 гектара, що знаходиться на столичній Оболоні в затоці «Верблюд», була колись власністю «Родовід-банку». У 2021 році його купило ТОВ «Лентімекс Україна», яке є дочірньою компанією словацької Lentimex spol.

 

Олена Шуляк

 

Ніхто тоді особливо не звернув уваги на купівлю – на тлі гігантського розпилу бюджету країни, особливо на об’єктах Великого будівництва, ця купівля просто загубилася.

Але, як виявилося, до нібито словацького покупця має безпосереднє відношення ціла низка найцікавіших осіб. Серед них голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк. Як повідомляє Володимир Бондаренко, ланцюжок виглядає так.

Членом наглядової ради Lentimex є Natalia Shkliarevska (Шкляревська Наталія Андріївна 1974 р.н., Київ).

 

Олена Шуляк

 

Вона ж є членом наглядової ради АТ «Запорізький залізорудний комбінат» разом із якимось Шихановим Олесандром Юрійовичем:

 

Олена Шуляк

 

Олександр Шиханов – директор, засновник та бенефіціар ТОВ «Компанія з управління активами "Ессетс девелопмент кепітал"».

 

Олена Шуляк

 

Цей самий «Ессетс» через компанію «Інфрейр ессетс ЛТД», зареєстровану на Сейшелах, є одним із засновників ТОВ «Кріейтор», в якому серед бенефіціарів значиться і головна «слуга» країни Олена Шуляк:

 

 

ТОВ «Кріейтор» має нежитловий будинок на вулиці Сковороди 21/16. Це будівля колишнього подільського МРЕВ ДАІ, яке люди в погонах відібрали і продали російському мільярдеру Едуарду Шифріну, правою рукою якого є Шиханов Олександр Юрійович, у якого і працювала Олена Шуляк як бухгалтер-аудитор до того, як зробила таку стрімку політичну кар’єру.

Будинок на вулиці Сковороди, яким володіє фірма Шуляк, стоїть на земельній ділянці площею 0,43 га (кадастровий №8000000000:85:353:0002):

 

 

А тепер давайте повернемося трохи у минуле, у лютий 2022 року, коли Верховна Рада у «турборежимі» розглядала законопроект №5091 «Про гарантування речових прав на об’єкти нерухомого майна, які будуть збудовані в майбутньому», основним автором якого була Олена Шуляк . Забігаючи наперед – закон було прийнято та підписано президентом.

А суть його зводилася до того, що якщо забудовник почав будувати та продавати житло, то жоден суд не зможе його зупинити. А основним мотивом пані головної «слуги народу» була саме ділянка із будинком за адресою Сковороди 21/16. Тому що ця земельна ділянка призначена «для будівництва … адміністративно-готельного комплексу»:

 

Шуляк Олена

 

А хотілося б побудувати житловий комплекс, по-перше, тому що бізнес-центрів на Подолі вже як собак нерізаних, по-друге, місце центрове і підходить саме під житло – три хвилини до метро «Контрактова площа», а по-третє, ЖК будуються за чужі гроші, а свої Шуляк шкода інвестувати, та й не має своїх грошей. А може, вже й є – не дарма лобіює дивні закони.

Тож звідки взялася така турбота у пані Шуляк про девелоперів – трошки зрозуміло. Закон, як уже говорилося, був успішно ухвалений «монобільшістю» і підписаний президентом Зеленським.

Закон цим розв’язує руки не тільки «Кріейтору», а й усім іншим забудовникам, які тепер можуть будувати, безперечно, де і що заманеться. А всілякі екоактивісти та інші можуть скакати біля парканів будівництв теж скільки їм заманеться. А особливо буйних запакує поліція, причому на цілком законних підставах.

Повертаючись до пані Олени Шуляк та її ділового партнера Олександра Шиханова, то від останнього тягнеться ланцюжок зв’язків до Василя Хмельницького, з яким Шиханов мав спільний бізнес. Наскільки вони зараз пов’язані - неясно, але така ймовірність дуже висока. Також простежуються зв’язки Шиханова із Сергієм Дядечком, донецьким мільйонером, якого називали мийником грошей Юрія Іванющенка (Юра Єнакіївський).

Але у всій цій конфігурації найцікавішою є саме постать голови партії «Слуга народу» Олени Шуляк, яка не лише пролобіювала скандальний закон, вигідний несумлінним забудовникам, а й сама є власником фірми, якій украй вигідний цей закон. Жодного конфлікту інтересів НАБУ в цьому не побачило.

Ще цікавішими виглядають можливі зв’язки Олени Шуляк із людьми з оточення Януковича, які зараз перебувають у Росії. Ці зв’язки опосередковані, проте мають місце бути. Ними мала б зацікавитися СБУ, але, як ви самі розумієте, їй зараз не до того – СБУ зайнята виловом тих, хто ставить незручні питання з приводу розмінування Чонгара та «вагнергейту».

Джерело

Теги: Слуга Народа,Шуляк Елена,Шуляк, Олена Шуляк,Янукович Виктор,Корупція,КМДА,Бондаренко Владимир,ООО Лентимекс Украина,Lentimex spol,Родовид банк,Родовід Банк ,Шкляревськая Наталья,Інфрейр ессетс ЛТД,ТОВ Кріейтор,ТОВ Компанія з управління активами Ессетс девелопмент кепітал,АТ Запорізький залізорудний комбінат ,НАБУ ,Хмельницкий Василий,СБУ,Дядечко Сергей,Шиханов Александр,ООО Компания по управлению активами Эссетс девелопмент кэпитал,АО Запорожский железорудный комбинат,Инфрейр эссетс ЛТД,ООО Криэйтор,Шифрин Эдуард,Енакиевский Юра,Иванющенко Юрий
Автор: wikibazacom