Олександр Слобоженко під пильною увагою СБУ: як молодому мільйонеру досі вдається залишатися на волі, незважаючи на численні злочини

Олександр Слобоженко під пильною увагою СБУ: як молодому мільйонеру досі вдається залишатися на волі, незважаючи на численні злочини
29840 ПЕРЕГЛЯДІВ

Вже не вперше ми уважно вивчаємо біографію та методи заробітку 24-річного мультимільйонера з-під Києва Олександра Слобоженка. У цьому нічого дивного. Він ніби сам хотів опинитися в центрі уваги.

У той момент, коли вся країна об’єдналася, щоб дати відсіч агресії Росії, 24-річний Слобоженко без явних протипоказань за станом здоров’я не те, що не йде служити, а спокійно роз’їжджає собі найдорожчими курортами: в його Інстаграмі шикарні поїздки в Куршевель і Дубаї, розкішні машини в Польщі і таке інше. Як молодий військовозобов’язаний хлопець постійно їздить за межами України — питання риторичне. Тим більше, як нам вдалося дізнатися, за Слобоженком тягнеться кримінальний слід, який спричинив кілька кримінальних справ. Замість того, щоб законними методами вирішувати проблеми, він не гидує погрозами ЗМІ (через своїх підлеглих) та масовою зачисткою інтернету від негативу.

У минулих матеріалах ми згадували, що свій «бізнес» Слобоженко почав із дрібних "шахрайств". В онлайн-іграх він продавав неіснуючих персонажів та/або зчитував дані з карток своїх довірливих клієнтів (швидше за все підлітків).

Зрозуміло, що такі справи не дають десятки мільйонів доларів. А у Слобоженка ці гроші є, і можливо навіть значно більше. Судячи з фотографій із соціальних мереж, він є щасливим власником Mercedes-Benz S Maybach W223, Lamborghini Urus, Lamborghini Huracan, Ferrari SF90 з тюнінгом за 150 тисяч доларів (як стверджує сам Слобоженко) та інших менш цінних автомобілів.

 

 
 
 
 
 
 
 

Олександр СлобоженкоОлександр СлобоженкоОлександр СлобоженкоОлександр Слобоженко
Автопарк Олександра Слобоженка (фото з його Інстаграмою)

 

Нагадаємо, що йому всього 24 роки, і як він любить згадувати сам, народився Слобоженко у бідній сім’ї під Києвом, ріс без батька та всього досяг сам. Але чи реально в нашій країні заробити десятки мільйонів доларів у 20 років (саме у цьому віці Слобоженко розпочав свою справу)? Знову ж таки: питання риторичне.

Тим більше, як ми пояснювали раніше, для початку його стартапу необхідні дуже серйозні інвестиції.

Кримінальний слід

В одному зі своїх численних інтерв’ю ведучий згадав випадок, як до Слобоженка прийшли з обшуками представники Служби безпеки України. Молодий підприємець у властивому собі дусі юнацького максималізму розповів про те, як його поклали на підлогу, почали перевертати всі речі та інше. Така собі історія вихідного від бізнесмена-початківця.

Достеменно відомо те, що проти Слобоженка було порушено як мінімум 3 кримінальні справи. Перше і найочевидніше стосується ухилення від сплати податків в особливо великому розмірі. Відповідне провадження відкрито у 2020 році, та внесено до ЄРДР за № 4202100000000256 (кваліфікація — ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України). У Єдиному державному реєстрі судових рішень у цій справі було винесено 59 різних рішень.

 

Слобоженко Олександр
Інформація про судові рішення у справі № 4202100000000256

 

І це дуже багато для однієї справи. Вийшло це через те, що підозрювані в ухиленні від сплати податків в особливо великому розмірі через своїх адвокатів «спамили» суд абсурдними заявами: вони оскаржували кожне рішення слідчого, вимагали відведення прокурора тощо. Тобто робили все, щоб перешкоджати правосуддю. Ми, звичайно ж, не суд, але в 99% з усіх випадків, коли сторона процесу, яку підозрюють у злочині, робить все, щоб затягнути розслідування кримінальної справи, — це означає, що вона винна.

Основним суб’єктом цього кримінального процесу є компанія ТОВ «Радугар». 10 листопада 2021 року фірма змінила свою назву, і зараз це «Фрістал груп». Тоді ж змінився номінальний власник та директор. Ним став Мерзляков Руслан Петрович із Донецька.

 

Слобоженко Олександр Слобоженко Олександр
Інформація з реєстру про ТОВ «Радугар» («Фристал груп»)

 
 
 

Мерзляков - це почесний «фунт». Він уже фігурував у нашому матеріалі про контрабанду на Одеській митниці у 2017 році. Тоді Мерзляков фіктивно керував компанією «Есе компані», через яку реалізувалися схематози.

 

Олександр Слобоженко
Витяг з матеріалу про контрабанду на Одеській митниці

 

Наші джерела повідомили, що Слобоженко з початку 2019 проганяє через «Радугар» свій сірий капітал, отриманий завдяки Traffic Devils. Ця схема зацікавила правоохоронців зі Слідчого управління Головного управління Державної фіскальної служби.

Розслідування справи триває вже майже три роки. Поки що жодного результату слідчі дії не принесли. Але активність продовжується. Останнє рішення було винесене у листопаді 2022 року. Адвокати підозрюваних подали чергову скаргу на бездіяльність правоохоронців до Печерського районного суду міста Києва. У результаті вони не з’явилися на засідання, і суддя залишив скаргу без розгляду.

 


Рішення Печерського районного суду від 14 листопада 2022 року

 

Повернімося до «гучного» інтерв’ю Слобоженка, в якому він згадував обшуки СБУ. У вказаній кримінальній справі СБУ не фігурує зовсім. Розслідування проводять фіскали. Значить, є й інша чи інші кримінальні справи проти «молодого самородка». До повномасштабної війни кар’єра Слобоженка могла б закінчитись тривалим тюремним терміном.

Джерело повідомило, що у 2021 році проти Слобоженка було порушено ще 2 кримінальні справи: перша за фактом шахрайства. Друге – про вимагання. Їх і вели слідчі Служби безпеки України. Щоправда, зараз їх слід зовсім не знайти: після 24 лютого всі справи СБУ перебувають під грифом «цілком таємно». Зважаючи на те, що сам Слобоженко спокійно перебуває на території України, проблему вдалося вирішити. Але це поки що.

Несподіваний поворот

Поки ми писали цей матеріал, до редакції звернулася якась людина через наш корпоративний телеграм. Як пізніше вдалося встановити - ним виявився блогер Олексій Павловський (або людина, яка видає себе за Павловського).

 

Олексій Павловський
Олексій Павловський

 

Спочатку Павловський скинув посилання на матеріал про Слобоженка, і додав коментар (згадуємо по пам’яті) про якихось «півнів» та «відповідальності». За кілька секунд Павловський видалив своє повідомлення для обох користувачів.

Але наш департамент зв’язків із громадськістю встиг відповісти йому, що за фактом тиску на ЗМІ буде подано заяву до правоохоронних органів.

На це надійшла відповідь знову про якихось «півнів» (мабуть, Олексій захоплюється тюремною тематикою) та про те, що нас «треба вигнати як російську навалу».

 
 
 



Листування з Олексієм Павловським (або людиною, яка поставила його фото на аватарку в телеграмі)

 

Що ж, про російську навалу цілком згодні. Віримо у ЗСУ.

В іншому не можемо погодитися. Поки в Україні існуватиме вільна журналістика, громадськість матиме можливість читати реальну інформацію про публічних осіб.

Якщо матеріал про Слобоженка так «уколов» деяких осіб, то він потрібен, і був помічений. Дякую, що читаєте!

Ми продовжуємо.

Джерело

Теги: Олександр Слобоженко під пильною увагою СБУ,СБУ, СБ України, Служба Безпеки, Служба Безпеки України,Україна,Слобоженко,Олександр Слобоженко,Кримінальна імперія Олександра Слобоженка,Кримінальна імперія Слобоженка,Кримінальна імперія,Кримінал,мультимільйонер Олександр Слобоженко,мультимільйонер Слобоженко,мультимільйонер ,виконавче провадження Вікторії Тихачової,виконавче провадження Тихачової,виконавче провадження ,провадження Вікторії Тихачової,провадження Тихачової,Вікторія Тихачова,Тихачова,Тихачова Виктория, блогеры, TrafficDevils, ухилення від сплати податків, уклонения от уплаты налогов, Уголовное дело, онлайн-гемблинг, СБУ, інтернет, Україна, Украина, махінації, Мошенничество, Аферист, Аферисти, Слобоженко Александр,TrafficDevils,Traffic Devils,Traffic Devils Вікторія Тихачова,Traffic Devils Тихачова,Traffic Devils Олександр Слобоженко,Traffic Devils Слобоженко,Павловский Алексей, Вымогательство, вимагання грошей, Traffic Devils, Одесская таможня, Эссе компани, Донецк, Мерзляков Руслан, ООО Радугар, Соцсети, Киев, Бізнес, Бизнес, Шахрайство
Автор: wikibazacom