В Охтирці начальник управління міськради вкрав кошти на реставрації пам’ятки архітектури

В Охтирці начальник управління міськради вкрав кошти на реставрації пам’ятки архітектури
335846 ПЕРЕГЛЯДІВ

Начальнику одного з управлінь Охтирської міської ради висунули за фактом розтрати майже 1,7 млн гривень шляхом службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК). Про це повідомляє Сумська обласна прокуратура.

За даними слідства, у жовтні 2021 року між управлінням Охтирської міської ради та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір щодо реставрації пам’ятки архітектури місцевого значення. Під час виконання робіт директор товариства, як генпідрядник, залучив до виконання робіт субпідрядника – будівельну компанію.

Достовірно знаючи, що частина робіт не виконана, а обсяг і вартість виконаних робіт є завищеними, начальник управління міськради на підставі поданих виконавцем актів виконаних робіт на рахунок товариства перерахував близько 9 млн грн.

Відповідно до висновку експертів, директор товариства у змові з директором будівельної компанії та начальником управління своїми діями місцевому та державному бюджету заподіяли збитки на 1,66 млн гривень.

Директору товариства з обмеженою відповідальністю та директору будівельної компанії раніше також повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК.

368.media

Теги: Охтирська міська рада