"Жирна ціль": ЗСУ знищили зенітно-ракетний комплекс С-300 поблизу кордону з рф (відео)

"Жирна ціль": ЗСУ знищили зенітно-ракетний комплекс С-300 поблизу кордону з рф (відео)
343339 ПЕРЕГЛЯДІВ

Покарали за невибіркові обстріли української землі: поблизу державного кордону з рф артилеристи ЗСУ виявили і ліквідували пускову установку російського зенітно-ракетного комлпексу С-300. Саме такі системи окупанти "модифікували" під ураження наземних цілей і використовують для того, аби тероризувати мирні міста і села – зокрема, б'ють по Харківщині з території Бєлгородської області.

Яскраві кадри відео, на якому ворожа установка С-300 палає і детонує, оприлюднив у своєму каналі зранку 27 квітня народний депутат України, заступник голови парламентського комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки Юрій Мисягін.

 

"Учора підрозділи Сил оборони України виявили і знищили російську ПУ С-300ПС, як окупанти заявляють, "десь у районі кордону". Жирна ціль", – написав депутат.

Він також навів скриншот з проросійського Телеграм-каналу, де росіяни обговорюють подію. Зі слів окупантів, вони встигли "відпрацювати" й відійшли з точки, звідки вівся обстріл. Однак на зворотньому шляху машину влучно "накрила" артилерія ЗСУ. Ворожий екіпаж нібито залишився в живих, однак установка вигоріла вщент.

Зауважимо, С-300 представляє собою сімейство радянських зенітно-ракетних комплексів середнього радіуса дії. В 1978 році були завершені випробування системи, а в 1979 році перший полк С-300 став на бойове чергування. Залежно від конкретного типу установки і ракет-перехоплювачів, максимальна дальність цих ЗРК може сягати 150, 200, 300 кілометрів. Система С-300ПС здатна вражати балістичні і аеродинамічні цілі.

stopcor.org

Теги: ЗСУ, війна в Україні,С-300