Philip Morris, JTI та British American Tobacco продовжують заробляти на крові українських солдатів

Philip Morris, JTI та British American Tobacco продовжують заробляти на крові українських солдатів
44233 ПЕРЕГЛЯДІВ

Після початку повномасштабної війни РФ проти України далеко не всі міжнародні компанії відреагували адекватно і далі заробляють на крові.

Так сьогодні багато брендів та компаній принципово залишаються працювати на території країни-агресора. Це і всім відомі Procter & Gamblel, Nestle SA, LG, Samsung, LC Waikiki, Huawei, «Ашан» та багато інших.

Однак особливе місце серед них посідають транснаціональні тютюнові корпорації, які входять до топ найбільших іноземних компаній Росії за версією Forbes (за 2022 рік), які продовжують працювати і в Україні. Це Philip Morris International. Виручка за рік - 392,9 млрд рублів. Виробник сигарет під брендами Parliament та Marlboro заявляв, що хоче продати активи у Росії. Але поки шукає покупця, вирішив знизити обсяги виробництва через збої в логістичному ланцюжку. Холдинг має фабрику в Росії і дистриб’юторський підрозділ, на якому працюють 3 200 осіб.

Japan Tobacco International. Виручка за рік - 345,5 млрд рублів. У березні минулого року компанія зупинила всі інвестиції у російський ринок, а також повідомляла, що розглядає варіанти виходу з країни. У Росії у японського виробника тютюну чотири заводи та близько 4 000 співробітників. JTI Росія випускає сигарети Kiss, Winston та LD British American Tobacco.

Виручка за рік - 225,4 млрд рублів. Ще на початку березня 2022 року фірма повідомила про звільнення з Росії. Але піти виявилося не так просто. Виробник цигарок Lucky Strike та Dunhill планує продати бізнес місцевому менеджменту, проте цей процес досі не вдається закінчити. А поки що сигарети British American Tobacco без перебоїв поставляються до наших магазинів.

 

У сумі це майже трильйон рублів (963,8 млрд. рублів) прибутку, податки з якого спрямовані на фінансування російської агресії проти України.

Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк зазначив, що з початку повномасштабного російського вторгнення в Україну лише 9% з півтори тисячі світових компаній залишили ринок Росії. Переважна більшість відомих брендів продовжує фінансувати російський бюджет.

«Коллективний Захід, чий ринок для міжнародних компаній є більш пріоритетним, ніж Росія, має проявити жорстку позицію. Зрештою, кожен суб’єкт у цій партії має визначитись: декларувати цінності на папері чи діяти. Мовчання вбиває. Буквально», - сказав Подоляк.

У цій ситуації тверду позицію мають виявити і правоохоронні та контролюючі органи України — СБУ, ГБР, БЕБ, НАЗК, адже найпарадоксальніший і водночас жахливий полягає в тому, що тютюнові гіганти продовжують працювати і в Україні. І з невідомих нам причин правоохоронні органи не помічають або не хочуть помічати спонсорів війни і досі не вимагали від тютюнових гігантів документації, в тому числі про сплату акцизів до бюджету Російської Федерації.

Автор: Дмитро Жовніренко

Джерело

Теги: війна РФ проти України,війна РФ , Війна проти України,Війна, війна в Україні, Війна з РФ, Війна з Росією, війна з Україною, Війна проти Росії,Війна проти рф, Війна Росії проти України,Росія, Російська агресія , Російська Федерація,РФ,Агресія,Україна,Philip Morris, JTI ,British American Tobacco,Procter & Gamblel, Nestle SA, LG, Samsung, LC Waikiki, Huawei, Ашан,Forbes ,сигарети Kiss, Winston ,LD British American Tobacco,Lucky Strike ,Dunhill,СБУ, ГБР, БЕБ, НАЗК, російсько-українська війна, Нападение России на Украину, Вторжение, бізнес в Росії, Бизнес в России, Сигареты, Компания Samsung, Lucky Strike, Japan Tobacco International, British American Tobaco, British American Tobacco, Россия, фінансування терористів, Финансирование террористов, финансирование сепаратизма, Украина, Подоляк Михаил, Бренды, Бренди
Автор: wikibazacom