Перші американські БМП "Bradley" вже на полі бою в Україні

Перші американські БМП "Bradley" вже на полі бою в Україні
53456 ПЕРЕГЛЯДІВ

Наприкінці січня Америка оголосила про передачу броньованих машин українському війську.

І вже 18 квітня Пентагон оприлюднив фото БМП "Bradley" з передової російсько-української війни. Зокрема про це виданню The Drive повідомив речник Пентагону Чарлі Дітц.

З його слів, частина броньованих машин М2 Bradley вже прибула до України й бере участь у бойових діях. Щоправда, Дітц не уточнив, коли саме БМП Bradley прибули до України або скільки їх уже відправили. Усього США пообіцяли Україні 113 машин.

До слова, перед тим у соцмережах з’явились перші фото цієї техніки, яка, як стверджувалось, бере участь у боях в Україні. А в понеділок світлину з Bradley опублікував і офіційний акаунт Міністерства оборони України.

Bradley – це бойова броньована машина, яка перевозить піхоту в зоні бойових дій і веде допоміжний вогонь.

Нагадаємо, 20 січня Сполучені Штати оголосили про новий пакет військової допомоги Україні, який оцінюють у 2,5 мільярда доларів. Зокрема, до нього увійшли й 59 одиниць БМП Bradley. Перший вантаж, з БМП відплив з берегів Північного Чарльстону (Південна Кароліна)

24 січня у Пентагоні повідомляли, що Україна має отримати від Сполучених Штатів бойові машини піхоти "Bradley" вже "найближчими тижнями".

Джерело

Теги: Америка ,БМП "Bradley",БМП Bradley,БМП,Bradley,Україна,Війна, війна в Україні, Війна з РФ, Війна з Росією, війна з Україною, Війна проти Росії, Війна Росії проти України,Війна проти рф, Війна проти України,РФ, Росія, Російська агресія , Російська Федерація,агресія,М2 Bradley ,Чарлі Дітц,США
Автор: wikibazacom