Екснардепа Дашутіна, який постачав техніку армії рф, помітили в Києві на "арештованому" авто

Екснардепа Дашутіна, який постачав техніку армії рф, помітили в Києві на "арештованому" авто
59802 ПЕРЕГЛЯДІВ

Наторгував майже 200 млн грн, постачаючи запчастини та енергоощадне обладнання російському ВПК, та потрапив у фокус уваги ДБР. Колишній парламентар Григорій Дашутін ризикує втратити майно на понад мільярд гривень – за законом, воно має бути націоналізоване. Та, попри санкції, проросійський політик почувається в столиці впевнено й продовжує користуватись прибутковими активами.

Як екснардеп заробляє у Києві, всупереч санкціям? Розслідував журналіст "СтопКору" Артем Ребров.

Григорію Дашутіну та його родині належить концерн "Нікмас", який після початку збройної агресії рф у 2014 році продовжив торгувати з росіянами. Цьогоріч на це звернуло увагу ДБР. За даними детективів Бюро, завод забезпечив російську "оборонку" комплектуючими на щонайменше на 190 млн грн.

Під час обшуків на підприємстві правоохоронці арештувало майно на 1 мільярд гривень тавилучили в одного з керівників заводу та його дружини паспорти громадян рф. Припускають, що йдеться саме про Григорія Дашутіна та його дружину Раїсу.

Дашутін поставки для рф

Наразі колишній парламентар намагається оскаржити рішення суду про передачу арештованих активів вартістю 1 млрд гривень з його концерну до АРМА. Утім, усе це не заважає його родині продовжувати заробляти в Києві.

Команда "СтопКору" відвідала 4-поверховий маєток сім’ї Дашутіних на елітномуму Печерську. Однак взяти особистий коментар у екснардепа чи його дружини не вийшло, адже хатня робітниця повідомила, що вдома нікого немає.

Та вже наступного дня журналісти зафіксували два статусних авто, які виїхали з території будинку Дашутіна.

Екснардеп Дашутін

"За кермом "Лексуса" сиділа дружина екснардепа Раїса, а в "Мерседесі" – ймовірно, водій Дашутіна. За інформацією власних джерел "СтопКору", ці машини були арештовані разом з усім майном концерну і мали б перебувати на спеціальному штрафмайданчику", – зазначає Артем Ребров.

stopcor.org

Теги: ВПК,ДБР, Державне бюро розслідувань, Державне бюро розслідувань України,Україна,Дашутін ,Григорій Дашутін,екснардеп Дашутін,Нікмас,АРМА
Автор: wikibazacom