Відкритий лист-звернення до Генерального прокурора України від адвоката Ігоря Мізраха

Відкритий лист-звернення до Генерального прокурора України від адвоката Ігоря Мізраха
47590 ПЕРЕГЛЯДІВ

Шановний, Андрій Євгенович! З днем народження!

Ви - взірець правоохоронної системи України! 

Нехай сила розуму і наполегливість характеру забезпечать легку роботу, нехай доброта душі і чуйність серця дозволять жити з честю. 


Ви - наш колега і адвокат.

Тому, вирішив звернутися до Вас, як до адвоката в публічній площині.  Хоч Ви і призупинили свою адвокатську діяльність, в зв’язку з призначенням Вас на цю відповідальну посаду, в душі ви залишаєтесь юристом, законником і правознавцем, який стоїть на стороні прав і свобод людини!

Важко було до нещодавно представити собі, що під керівництвом керованої Вами структури буде проходити таке свавілля і беззаконня правоохоронної системи, а саме те, на що наважується ДБР під керівництвом ГПУ.

Прошу Вас, дати оцінку даним діям.

Думаю, Вам відомо про те, до нещодавно під виглядом «невідкладних слідчих дій», за підписом Вашого заступника пройшли більше 30 обшуків та незаконне вилучення майна, а саме транспортних засобів адвокатів і звичайних людей, телефонів, комп’ютерної техніки, яка містила адвокатську таємницю!

Важко уявити собі, що правоохоронці (співробітники ДБР) з’явилися до адвокатів в офіси і додому без ухвал слідчих суддів, без Постанов про невідкладні слідчі дії з вимогою: ми шукаємо наркотичні засоби. Але стаття, по якій прийшли горе-правоохоронці чомусь зовсім інша: за фактом погрози вбивством, насильством або знищенням майна щодо працівника правоохоронного органу, а також щодо його близьких родичів у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків, вчинених організованою групою, з правовою кваліфікацією кримінального правопорушення (КК України 2001) ст. 345 ч.4.

ПІБ потерпілого, заявника в ЄРДР не було вказано, що дає мені можливість припущення того, що або заявник є фіктивним, або взагалі відсутня інформація про нього. Мені, як адвокату  відмовили в ознайомленні з заявами та Постановами в даному кримінальному впровадженні, що свідчить про завідомо неправдиве повідомлення про злочин, що несе за собою кримінальну відповідальність заявника, або тих, хто організував це «дійство».

Хочеться задати питання тим, хто вилучав (а фактично- викрадав) технічні засоби і автомобілі у зовсім сторонніх людей: чим вони керувалися позбавляючи право користування приватною власністю людей і які ж погрози життю були здійсненні на цих незаконно вилучених авто? І взагалі що шукали: наркотичні засоби, авто чи просто (як під час обшуку сказали слідчі) показати всім адвокатам «хто в домі господар»!!!???? Хочеться спитати: «А був чи хлопчик?»…

І що ж це за працівник правоохоронних органів, завдяки якому постраждало стільки людей! І вся правоохоронна система стала на захист одного працівника…. Не смішно!? Дуже б хотілося, щоб так захищали звичайного українського громадянина…

Президент України є Гарантом Конституції! Генеральна прокуратура України- є спостережним і контролюючим органом виконання всіх прав і свобод людини в Україні.

Прикро, що в країні, в якій іде жорстока війна, хтось таким брудним способом з’ясовує стосунки.

Національна асоціація адвокатів України надала свій ВИСНОВОК про масове порушення прав та гарантій адвокатської діяльності працівниками Державного бюро розслідувань, який надіслано і на Вашу адресу, і на адресу Президента Україні.

Це ж не 1937 рік…. І не роки правління Віктора Януковича, коли у бізнеса відбирали все… Сьогодні ці «служителі закону» прийшли в будинки адвокатів, грубо порушуючи Конституцію України, а завтра почнуть приходити до звичайних людей.

Прошу Вас, як колегу, як адвоката, як Генерального прокурора Украіни за вашим підписом надати оцінку діям правоохоронців: це законно чи протизаконно?

З повагою,

адвокат,

Мізрах Ігор

Теги: Україна, Генпрокуратура,Генпрокуратура України,ДБР,ГПУ,ЄРДР, Генеральна прокуратура України,Прокуратура, Державне бюро розслідувань
Автор: wikibazacom