НАБУ зібрало нові докази проти ексголови «Нафтогазу» Коболєва у заволодінні понад 229 млн грн премії

НАБУ зібрало нові докази проти ексголови «Нафтогазу» Коболєва у заволодінні понад 229 млн грн премії
278032 ПЕРЕГЛЯДІВ

Національне антикорупційне бюро оприлюднило нові докази у кримінальному провадженні за підозрою колишнього голови правління НАК «Нафтогаз України» Андрія Коболєва у заволодінні понад 229 млн грн премії.

Детективи просять продовжити розслідування справи, на основі нещодавно вилучених листувань. Бюро наполягає на продовженні строку досудового розслідування. Це, зокрема, зумовлено новими обставинами, встановленими досудовим розслідуванням.

Після звернення до слідчого судді з попереднім клопотанням детективи вилучили нові документи та інформацію, які мають суттєве значення для доказування у кримінальному провадженні. Йдеться про електронне листування осіб, залучених до ініціювання, погодження та виконання рішення про виплату премій голові, членам правління та працівникам НАК «Нафтогаз України» у зв’язку з перемогою в Стокгольмському арбітражі.

Загальний обсяг вилученої інформації в електронному вигляді становить понад 37 ГБ електронного листування. Наразі детективи здійснюють огляд вилученої інформації, який, у зв’язку із великим масивом даних, може тривати протягом значного періоду часу. Під час огляду вже виявлено низку відомостей, які мають істотне значення для доказування в кримінальному провадженні.

368.media

Теги: Нафтогаз України,премія,Андрій Коболєв,НАБУ