Львівські старшокласники генерували ідеї для покращення клієнтського сервісу Нової Пошти

Львівські старшокласники генерували ідеї для покращення клієнтського сервісу Нової Пошти
53230 ПЕРЕГЛЯДІВ

У Львові за підтримки швейцарського банку «UBS» та української компанії Нова пошта відбувся Інноваційний табір для старшокласників, організатором якого стала громадська організація «Junior Achievement Ukraine».

Днями у Львові відбувся дводенний Інноваційний табір для старшокласників. У заході взяли участь понад 80 учнів з 12 львівських шкіл, з яких утворилося 12 команд по 7 учнів. Про це з посиланням на інформацію організаторів заходу повідомляє портал Prompolitinform.

Суть Інноваційного табору полягала в тому, що команди-учасниці отримали одне й те саме завдання – знайти інноваційні рішення для певної бізнес-проблеми, яку запропонувала компанія Нова пошта.

Практично всі учні відправляли чи отримували посилки у відділеннях чи поштоматах Нової пошти і відчували на собі, що значить бути клієнтом. Але у ці два дні Інноваційного табору у Львові у них з’явилася унікальна можливість помінятися місцями з Новою поштою і самим придумати як надавати ще кращий ВАУ-сервіс.

Нова пошта запропонувала учням львівських шкіл придумати як покращити сервіс своїх клієнтів, зазначивши при цьому, що ідеї можуть бути будь-які навіть до нових форматів чи бізнес-моделей.

Учні з ентузіазмом прийняли виклик і почали обговорювати в командах нестандартні рішення. При цьому вони мали можливість отримувати настанови від досвідчених тренерів та радитися зі своїми бізнес-менторами, але всі бізнес-ідеї придумували вони самі. В цей час дивовижна атмосфера азарту і креативу відчувалася просто в повітрі.

23_04_11_ФОТО_02_Інноваційний_табір_у_Львові_Презентація_бізнес_ідеї

Фото: Команда львівських старшокласників презентує журі свою бізнес-ідею

На другий день Інноваційного табору учнівські команди представили свої ідеї вирішення бізнес-завдання на розгляд журі, куди увійшли представники Нова пошта, Управління освіти ЛьвоваУкраїнського Фонду СтартапівЛьвівської торгово-промислової палати та Junior Achievement.

За результатами голосування журі місця розподілилися наступним чином:

1-ше місце здобула команда гімназії «Євшан». Її учні запропонували новий формат поштового відділення – «Nova Drive», який дозволятиме клієнту отримувати посилки без виходу з власного транспорту. За задумом юних підприємців, такий сервіс можна реалізувати як на базі існуючих відділень Нової пошти, так і у форматі окремих відділень на заправках, а також поблизу великих дорожньо-транспортних розв’язок.

2-ге місце виборола команда СЗШ № 98, яка придумала 3 пропозиції щодо покращення сервісу Нової пошти: Nova Docs (сервіс для швидкої та безпечної доставки документів), Nova Pets (послуги із перевезення домашніх улюбленців), а також Bonus (систему лояльності для клієнтів Нової пошти).

3-є місце посіла команда НВК “Школа-економічний ліцей” (ШЕЛ), яка представила на розсуд журі ідею покращення  додатку Нової пошти. Учні запропонували впровадити чат із штучним інтелектом Nova AІ, який буде швидко та ефективно комунікувати з клієнтом та вирішуватиме його питання.

23_04_11_ФОТО_03_Інноваційний_табір_у_Львові_Команда_переможниця

Фото: Команда гімназії «Євшан» стала переможницею Інноваційного табору у Львові

Керівник відділу фізичних точок контакту компанії Нова пошта Єлізавета Атландірова вручила нагороди переможцям і призерам. А ще вона зазначила, що найголовніше, це те, що бізнес-ідеї учасників учнівського Інноваційного табору у Львові будуть ретельно вивчені менеджментом компанії Нова пошта стосовно можливості впровадження її у бізнес-процеси національної логістичної компанії.

– В інших країнах такі Табори регулярно проводяться за підтримки відомих компаній, яким цікаво дати молоді на рішення якусь свою бізнес-задачу. Дуже часто на таких Інноваційних таборах придумуються дійсно корисні ідеї, які потім втілюються в життя. Наприклад, в листопаді 2022 року подібний європейський Інноваційний онлайн табір був проведений за підтримки компанії «Toyota», в якому взяли участь команди з 8 європейських країн, серед яких були дві команди з України, – розповідає директор з розвитку ГО «Junior Achievement Ukraine» Андрій Турак.

В Україні подібний Інноваційний табір від «Junior Achievement» проводиться вперше. Зважаючи на воєнний стан, його в цьому році було організовано лише для учнів львівських шкіл. Але в майбутньому організатори планують проводити подібні заходи і для учнів інших областей.

«Junior Achievement Ukraine» – це міжнародна громадська організація. У світі організація працює вже більше 100 років, у понад 100 країнах світу, на 6 континентах, де вчить молодь підприємництву, фінансової грамотності та готує до майбутнього ринку праці.

prompolit.info

Теги: Львівські старшокласники генерували ідеї для покращення клієнтського сервісу Нової Пошти,Львівські старшокласники ,старшокласники ,Львів,клієнтський сервіс Нової Пошти,клієнтський сервіс ,Нова Пошта,Україна,швейцарський банк «UBS»,швейцарський банк ,UBS,Junior Achievement Ukraine,Нова пошта, Управління освіти Львова, Український Фонд Стартапів, Львівська торгово-промислова палата,Nova Drive,Євшан,НВК “Школа-економічний ліцей” (ШЕЛ),ГО «Junior Achievement Ukraine» Андрій Турак,ГО «Junior Achievement Ukraine» Турак,Андрій Турак,Junior Achievement Ukraine Андрій Турак,Junior Achievement Ukraine Турак,Турак
Автор: wikibazacom